Ανακοίνωση για τη Γενική Ταχυδρομική και τις μεθοδεύσεις  της Αστυνομίας.
Κείμενα - Προκηρύξεις

Ανακοίνωση για τη Γενική Ταχυδρομική και τις μεθοδεύσεις  της Αστυνομίας.

Η απόλυση του συναδέλφου Π.Γ. από το κατάστημα της Γενικής ταχυδρομικής της Κηφισιάς έχει ταράξει τα νερά στην εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων της εταιρίας. Η συνεπής και αταλάντευτή του στάση , όλα αυτά τα χρόνια, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αντικατοπτρίζονται στη στάση που κρατήσαμε ως σωματείο, ώστε να πιέσουμε για την επαναπρόσληψή του.

Έτσι, σταθερά και παρά τις δυσκολίες που μας βάζει η εταιρία και το κράτος, μοιράσαμε τις ανακοινώσεις στην πλειοψηφία των καταστημάτων, διοργανώσαμε 3 συγκεντρώσεις σε ισάριθμα καταστήματα και συναντηθήκαμε με την εταιρία στην επιθεώρηση εργασίας, έτσι ώστε να καταδείξουμε τη συνολικότερη αντεργατική και αντισυνδικαλιστική εκστρατεία που έχει ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην εταιρία. 

Και τί έχει να μας πει η εταιρία για όλα αυτά;

Ότι δεν ήξερε ότι ο συνάδελφος έχει συνδικαλιστική δράση-sic-, ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι θα απεργήσει στις 06/04 και ότι η απεργία καλεσμένη από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ήταν παράνομη, γιατί δεν ενημέρωθηκαν τουλάχιστον 4 μέρες πριν,από το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο. Πρώτη φορά συναντάμε τις διατάξεις του νόμου του Χατζηδάκη για να δικαιολογηθεί μια απόλυση και πόσο μάλλον για να χαρακτηριστεί παράνομη μια γενική απεργία , 40 μέρες μετά την πραγματοποίησή της.

Η αλήθεια είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Χρησιμοποιούν τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για να μαζέψουν τα αμάζευτα και με περίσσεια αλαζονεία κοροϊδεύουν όλους και όλες τους συναδέλφους/ισσες που ξέρουν τι επικρατεί μέσα στα καταστήματα. Από την εντατικοποίηση, τη συνεργασία με κομματάδες και εργολάβους, τη στοχοποίηση και τις απειλές σε συνδικαλιστές, μέχρι τις απολύσεις σε όσους και όσες δεν είναι αρκετά παραγωγικοί ή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Η μεθόδευση δε θα περάσει έτσι.

Από την πρώτη στιγμή της απόλυσης του Π.Γ. και του αγώνα επαναπρόσληψης που ξεκινήσαμε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια στρατηγική έντασης από μεριάς της αστυνομίας και της εταιρίας, που δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί η συνδικαλιστική μας παρέμβαση στο κατάστημα της Γενικής στη Μεσογείων. Προκάλεσαν, λοιπόν, κάνοντας μαζική προσαγωγή των μελών μας αλλά και αλληλέγγυων, αλλά δεν τα λογάριασαν καλά. Μερικές ώρες μετά εμείς ήμασταν ξανά απ’ έξω από το κατάστημα και κάναμε την παρέμβασή μας κανονικά. Η αστυνομία αποφάσισε ότι ήταν έξυπνη κίνηση να μας προσαγάγει ξανά, κάτι που πέρα από γελοίο, μας επιβεβαίωσε ότι η δράση μας ενοχλεί.

Είδαμε στη συνέχεια να μας περιμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε κάθε συγκέντρωσή μας, αλλά και στη συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας, κατά την οποία ο συνάδελφος Π.Γ., καθώς και οι εκπρόσωποι του σωματείου ανέβηκαν με αστυνομική συνοδεία-κάτι που δεν ίσχυσε προφανώς για τους δικηγόρους της εταιρίας. Τέλος, η εταιρία προσπαθεί να φτιάξει ένα προφίλ για το συνάδελφο Π.Γ., αφού μέσα στο υπόμνημα που κατέθεσε στην επιθεώρηση εργασίας, τον παρουσιάζει ως τραμπούκο και  επιθετικό.

Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο.

Η τελευταία πράξη του δράματος ήταν ότι υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία στο ΣΕΠΕ Ν.Ιωνίας, την ημέρα που έληγε η προθεσμία για την υποβολή του υπομνήματός μας. Οι αστυνομικοί έψαχναν το σωματείο μας και το συνάδελφο, προφανώς ακολουθόντας λανθασμένες πληροφορίες, ενώ έφτασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν τους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ για να επικοινωνήσουν με το συνάδελφο, έτσι ώστε να μάθουν αν έχουμε συγκέντρωση στο ΣΕΠΕ! 

Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο

 Οι κινήσεις αυτές εμάς μας δηλώνουν φόβο. Η εταιρία έχει συνηθίσει να παίρνει αποφάσεις χωρίς συνέπειες, να απολύει συναδέλφους με τη σέσουλα και να μην ασχολείται κανείς, να πλασάρεται ως εργασιακός παράδεισος και να μην αμφισβητείται. Φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε μαχητικά και μαζικά τα δικαιώματά μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ακόμα και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. 

Μπορεί η γενική να αρνήθηκε να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο, αλλά εμείς θα δώσουμε τη μάχη για να γυρίσει στην εργασία του μέχρι το τέλος. Επειδή όμως στη θέση του Γ.Π. θα βρεθούμε κάποια στιγμή όλοι και όλες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο τα σωματεία που βρίσκονται στα χέρια των εργαζομένων μπορούν να βάλουν φρένο στις ορέξεις των αφεντικών.

Επαναπρόσληψη του συναδέλφου Π.Γ.

Να βάλουμε φρένο στην εντατικοποίηση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στη Γενική Ταχυδρομική

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον απολυμένο Π.Γ. 01/07, στιςς 09.00, στο κατάστημα της Κηφισιάς, Μενεξέδων 9

29 Ιουνίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES