Γενική Ταχυδρομική(Γλυφάδα): Ανταπόκριση από τη παρέμβαση στο κατάστημα
Ανταποκρίσεις

Γενική Ταχυδρομική(Γλυφάδα): Ανταπόκριση από τη παρέμβαση στο κατάστημα

Στις 7 Ιουνίου του 2024 το σωματείο μας, μαζί με την επιτροπή εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική, πραγματοποίησαμε παρέμβαση στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στη Γλυφάδα (Σοφίας Βέμπο 2). Δεκάδες συνάδελφοι σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο εργαζόμενο της Γενικής Ταχυδρομικής Παναγιώτη Ζ. στο δίκαιο αγώνα του, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις αυθαιρεσίες, τις απειλές και τους εκφοβισμούς της εταιρείας. Η Γενική ταχυδρομική στέλνει εξώδικα στους εργαζόμενους που έχει μεταθέσει εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπου αναφέρονται ανακρίβειες και ψέματα, σε σχέση με την εργασία και την συμπεριφορά των εργαζομένων. Ο συνάδελφος Παναγιώτης από το Γενάρη 2023 διανύει καθημερινά 80 χιλιόμετρα από το σπίτι του στην Ραφήνα προς την έδρα της επιχείρησης.

Η παρέμβαση μας είχε σκοπό την ενημέρωση και ανάδειξη του γεγονότος μέσα και γύρω από το χώρο εργασίας και τη δήλωση της ανυποχώρητης στάσης του συναδέλφου, της επιτροπής και του σωματείου. Διαβάστηκε κείμενο από τη ντουντούκα, μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς και στους συναδέλφους όπου εργάζονταν και έγινε κουβέντα μαζί τους για το καθεστώς εργασίας εντός της εταιρείας και ειδικά στο κομμάτι των εκδικητικών μεταθέσεων. Το κλίμα ήταν θετικό καθώς οι συνάδελφοι παραδέχθηκαν τις συνθήκες εργασίας, έδειξαν ενδιαφέρον και ταυτόχρονα έκπληξη για το γεγονός του εξωδίκου. Έγινε σαφές και κατανοητό από όλους πως ο καθένας μόνος του μένει χαμένος και πως μόνο με συλλογική ενότητα και συναδελφικότητα καταργούνται στην πράξη οι άθλιες πρακτικές της εταιρείας.

 

H εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Αλληλεγγύη στον συνάδελφο Παναγιώτη Ζάχο

Βιά απειλές τρομοκρατία – δεν σκύβουμε κεφάλι στην εργοδοσία

10 Ιουνίου, 2024
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES