Πόρισμα νομικής υπηρεσίας ΣΕΠΕ: Τα έξοδα κίνησης ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στην αποζημίωση χρήσης και συντήρησης (15%) – καταβάλλονται ξεχωριστά από τον εργοδότη.
Κείμενα - Προκηρύξεις

Πόρισμα νομικής υπηρεσίας ΣΕΠΕ: Τα έξοδα κίνησης ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στην αποζημίωση χρήσης και συντήρησης (15%) – καταβάλλονται ξεχωριστά από τον εργοδότη.

Έπειτα από ένα πόρισμα του ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας, που δεν δικαίωνε συνάδελφο κούριερ, που είχε προσφύγει στο ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας και για την καταβολή των εξόδων κίνησης, το σωματείο έστειλε υπόμνημα- διαμαρτυρία καταγγελία στην εν λόγω υπηρεσία.
Την Τρίτη 21 Γενάρη κατά την παρέμβαση του ΣΒΕΟΔ στο ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας, ακολούθησε συνάντηση με το προϊστάμενο της υπηρεσίας (δείτε εδώ) ,όπου μας παραδόθηκε το πόρισμα της νομικής υπηρεσίας του ΣΕΠΕ. Το πόρισμα, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ρητά πως:
“Δεν τίθεται αμφιβολία, επομένως, οτι στην ειδική αποζημίωση του άρθρου 56 παρ. 7 του Ν. 4611/2019 δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα κίνησης (πχ. αγορά καυσίμων), παρά μόνο τα έξοδα συντήρησης και χρήσης του οχήματος […].
Συνεπώς, τα ποσά αυτά οφείλει να τα καταβάλει ο εργοδότης πλέον τόσο του νόμιμου/συμφωνηθέντος μισθού ή ημερομισθίου όσο και της ειδικής μηνιαίας αποζημίωσης του άρθρου 56 παρ. 7 του Ν.4611/2019. Επισημαίνεται τέλος, οτι τα έξοδα κίνησης ή τα λοιπά ποσά κατά τα ανωτέρω, εφόσον καταβάλλονται για εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης δεν θεωρούνται τακτικές αποδοχές.”

Παραθέτουμε εδώ το πόρισμα της νομικής υπηρεσίας του ΣΕΠΕ σε μορφή pdf

5 Φεβρουαρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES