Παρέμβαση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νέας Ιωνίας
Ανταποκρίσεις, Παραστάσεις διαμαρτυρίας, Φωτογραφίες

Παρέμβαση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νέας Ιωνίας

Την Τρίτη 24 Γενάρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νέας Ιωνίας. Ο λόγος της παρέμβασης αυτής είναι πόρισμα της υπηρεσίας, που αφορά εργατική διαφορά συναδέλφου που μεταξύ άλλων διεκδικούσε και τα έξοδα κίνησης (βενζίνες), και στο οποίο η επιθεωρήτρια κάνει λόγο πως δεν υπάρχει σχετικός όρος για την καταβολή των βενζινών στην ατομική σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου.

Από τον Μάιο του 2019 που ψηφίστηκε ο νόμος 4611/2019 και σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο της 1ης Ιουλίου 2019, με τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α’), όπως έχει ήδη καταθέσει ο συνάδελφος στο σχετικό του υπόμνημα, δηλώνεται ρητά και κατηγορηματικά πως οι δαπάνες που προκύπτουν από την οδήγηση και χρήση κάθε μεταφορικού μέσου όπως η δαπάνη για αγορά καυσίμων βαρύνουν αποκλειστικά τον εργοδότη.

 

Ως σωματείο αποστείλαμε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία μέσω της οποίας ζητούμε την πλήρη δικαίωση του συναδέλφου ως προς τις αξιώσεις του.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης συναντηθήκαμε με τον προϊστάμενο του τμήματος και ζητήσαμε να δοθούν εξηγήσεις. Ο προϊστάμενος ανέφερε πως τα καύσιμα είναι ρητή υποχρέωση του εργοδότη, αλλά δυστυχώς το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι εργοδότες που παρανομούν να τιμωρούνται και με το ανάλογο πρόστιμο. Ενώ η κα επιθεωρήτρια, που είχε αναλάβει την υπόθεση, ανέφερε πως μετά το υπόμνημα που στείλαμε, θα προχωρήσει σε νέο πόρισμα. Μένει να δούμε την υλοποίησή του.

Παράλληλα, έξω από την υπηρεσία μοιράζαμε το σχετικό κείμενο, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ σε μορφή pdf, πετάξαμε τρικάκια και κρεμάσαμε πανό με σύνθημα:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ν. 4611/2019
για τα ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ

Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

 

25 Ιανουαρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES