Παρέμβαση της ΣΒΕΟΔ στα ψητοπωλεία Pitta King και Πικάντικο στο Παγκράτι
Ανταποκρίσεις

Παρέμβαση της ΣΒΕΟΔ στα ψητοπωλεία Pitta King και Πικάντικο στο Παγκράτι

Την Πέμπτη 28/3 το σωματείο μας πραγματοποίησε παρέμβασεις στα καταστήματα Pitta King και Πικάντικο στο Παγκράτι. Στις  παρεμβασεις συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, με συμμετοχή αλληλέγγυων από συλλογικότητες, καταλήψεις και συνελεύσεις γειτονιάς της περιοχής. Οι παρεμβάσεις εγιναν για τη καταβολή δεδουλευμενων  του συναδέλφου διανομέα Μ.Ν. Από και προς τα ψητοπωλεία, το σωματείο κινήθηκε συντεταγμένα με μοτοπορεία. Έξω από τα καταστήματα ανοίχτηκαν πανό, μοιράστηκαν κέιμενα του σωματείου, πετάχτηκαν φειγ βολάν και διαβάστηκε η ανακοινωση από ντουντουκα.

Ο διανομέας Μ.Ν. εργάζοταν στο κατάστημα εστίασης Pitta King ένα χρόνο χωρίς να έχει υπογράψει σύμβαση εργασίας, παρά τις επανελλειμενες διαμαρτυριες του. Επίσης δεν του καταβάλλονταν ένσημα, δώρα, επιδόματα, αποζημίωση χρήσης ιδιόκτητου δικύκλου και τα λοιπα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία.  Ο συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ για δεδουλευμένα, για πλαστογραφία της υπογραφής του και για εκδικητική απόλυση. Όταν ο εργοδότης πληροφορήθηκε την καταγγελία από τον συνάδελφο, ξέσπασε πάνω του και τον έδιωξε από το κατάστημα. Ο συνάδελφος κάλεσε την αστυνομία και κατέγραψε το γεγονός της εκδίωξης/ βίαιης απόλυσης του. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα ο Μ. δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από τον εργοδότη, τον συνέταιρό του, τον παλιό συνέταιρο από φίλους του εργοδότη, ακόμη και από ένα εργοδότη που είχε το κατάστημα παλιότερα. Μοναδική επωδός όλων, άλλοτε σε φιλικό τόνο και άλλοτε με ένταση,  ήταν να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του και “θα τα βρούνε”. Το κερασάκι στη τούρτα της παραπάνω τακτικής της εργοδοσίας αποτέλεσε η “επίσκεψη” στο σπίτι του για “φιλική συζήτηση”, εν ώρα απουσίας του συναδέλφου με την μητέρα του.

Αναλυτικά η υπόθεση [εδω]

Δικαίωση του συναδέλφου Μ.Ν

Καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων για όλο το χρονικό διάστημα που εργαζόταν

Να σταματήσει τις παρενοχλήσεις η εργοδοσία και να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία

Οι εικονικές συμβάσεις είναι κλοπή μισθού

Στήριξη -Συμμετοχή- Οργάνωση στο σωματείο

 

 

3 Απριλίου, 2024
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES