Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή

 

Η κοινωνική συνθήκη που βιώνουμε μπορεί χαρακτηριστικά να περιγράφει με το ρητό «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Ο βασικός μισθός είναι από τους χαμηλότερους στην ΕΕ των 27. Η διόγκωση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας νομιμοποιείται από το κράτος. Η ανεργία χτυπάει διψήφια νούμερα. Η αχαλίνωτη ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη, στα ενοίκια και σε υπηρεσίες ανάγκης, βυθίζει μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα. Η απαξίωση και η διάλυση των δημόσιων υποδομών και η παραχώρηση σε ιδιώτες έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα όπως καταδεικνύει το δυστήχημα στα Τέμπη και όχι μόνο. Αποτελέσματα που γίνονται ορατά κάθε φορά που βρέχει ή χιονίζει παραπάνω από το αναμενόμενο. Κάθε φορά που συμβαίνει ένας σεισμός ή όταν καίγονται τα δάση και τα χωριά μας.  Και όπως λέει ο λαός «πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, μα μια φορά θα σπάσει…»

Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας επιδιώκουν μια κοινωνία φοβισμένη, αποκλεισμένη, διαχωρισμένη. Επιδιώκουν η σιγή του νεκροταφείου να σκεπάσει κάθε προσπάθεια για αλλαγή προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας. Σε αυτήν την τροχιά βρίσκεται ο ν.4808/2021 (νομοσχέδιο Χατζηδάκη), που έστρωσε το έδαφος για τo ν.5053/2023 (νέο νομοσχέδιο Άδωνη) και τη περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ο περιορισμός των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, αλλά και ίσως η άγνοια των εργασιακών μας δικαιωμάτων, είναι αναγκαίοι παράγοντες για να εγκαθιδρύεται, χωρίς διαμαρτυρίες, το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της υποτίμησης, της εκμετάλλευσης, της διόγκωσης των ταξικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 3 Νοέμβρη, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση  – συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που έχουν επιφέρει οι ν.4808/21 και ν.5053/23 καθώς και η μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή. Ενημερωνόμαστε και συζητάμε, ενισχύουμε τον αδιαμεσολάβητο συνδικαλισμό βάσης και φουσκώνουμε τα πανιά του ταξικού αγώνα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ. 19:00

Ομιλητές:

  • Α.ΚΑΨΑΛΗΣ, Επικ. Καθ. Παντείου, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
  • Γ.ΜΙΧΑΛΑΣ, Επιθεωρητής Εργασιακών Σχέσεων/ Γραμματέας Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας

Στα νέα γραφεία του σωματείου ΣΠ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 56-58, ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Κατάργηση των αντεργατικών άρθρων του ν. Χατζηδάκη
Ολική επαναφορά και ενίσχυση του 1264/1982

11 Οκτωβρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES