Nέα και ανακοινώσεις

Κυριακή 1η Μάη 2022 – Όλοι και όλες στην Απεργιακή Συγκέντρωση Μοτοπορεία στο Π. Άρεως

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

την Κυριακή 1η Μάη 2022 παίρνουμε τα δίκυκλά μας και κατεβαίνουμε στην απεργιακή μοτοπορεία. Συντονιζόμαστε στις περιοχές μας ώστε να μην πάμε για δουλειά εκείνη τη μέρα. Να δείξουμε στους εργοδότες μας πως η απόφαση για απεργία δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά ένα μέσο συλλογικής διεκδίκησης με το οποίο κανείς και καμία δε μένει μόνος μπροστά στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Δημιουργούμε προσυγκεντρώσεις  στις περιοχές μας και κατεβαίνουμε με μοτοπορείες στο κέντρο της Αθήνας ώστε να πλαισιώσουμε μαζικά και ανά περιοχή τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11πμ.
ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
-ενάντια στην υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία
που είναι καθεστώς στο επάγγελμα και ιδιαίτερα στην ταχυδιανομή(delivery). Οι εργοδότες μας κλέβουν ένσημα, δώρα, επιδόματα, εισφοροδιαφεύγουν και φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Οι θεσμοί ελέγχου ΣΕΠΕ, κρατούνται υποστελεχωμένοι, ενώ η ενδημική διαφθορά κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.
– για πλήρη εφαρμογή του ν. 4611/2019
α) εταιρικό δίκυκλο ή επίδομα αποζημίωση χρήσης και συντήρησης που ισούται τουλάχιστον με το 15% του βασικού μισθού (97,5 € για 5ήμερο 8ωρο)
β) καταβολή των εξόδων κίνησης (βενζίνες)
γ)  παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας
δ) δήλωση του ιδιόκτητου δικύκλου στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ
-πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στις εταιρίες πλατφόρμες
η εργασία στις εταιρείες πλατφόρμες δεν έχει καμία διαφορά από την “παραδοσιακή” διανομή στα καταστήματα στα καταστήματα της ταχυεστίασης. Βαφτίζεται έτσι γιατί εξυπηρετεί τους εργοδότες. Με αυτό το τέχνασμα οι εργοδότες μετακυλίουν όλο το κόστος εργασίας στους εργαζόμενους μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους χωρίς έξοδα.
-κατάργηση των αντεργατικών άρθρων του νόμου Χατζηδάκη (4808/21)
που νομιμοποιεί τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και απορυθμίζει την εργασία περαιτέρω προς όφελος των επιχειρήσεων.
-για να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, όχι άλλα εργατικά “ατυχήματα”
η εντατικοποίηση, η έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας, τα εξαντλητικά ωράρια οι κόντρα βάρδιες και η εργασία χωρίς ρεπό, η υποστελέχωση του ΣΕΠΕ, η μη παροχή Μέσων Ατομικής Πορστασίας, οι μισθοί χαρτζηλίκι, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τα κέρδη πάνω από τις ζωές έχουν μετατρέψει τη μισθωτή εργασία σε χαρακώματα πολέμου.
ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου courier, delivery και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών
γιατί το επάγγελμά μας είναι επικίνδυνο, βαρύ και ανθυγιεινό. Εργαζόμαστε στο δρόμο, τα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα είναι συχνά, είμαστε εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, στις κακοτεχνίες του οδοστρώματος και στον αδιάκοπο θόρυβο, είμαστε ομάδα υψηλού ρίσκου για μια σειρά από μυοσκελετικές παθήσεις και επαγγελματικές ασθένειες.


29 Απριλίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES