Δράσεις - Αλληλεγγύη

Σχετικά με το κανόνι της ROCKET DELIVERY και τους συναδέλφους που είναι στον αέρα!

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ROCKET DELIVERY

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Την Τρίτη 22 Φλεβάρη το απόγευμα, ενώ οι εργαζόμενοι βρισκόμασταν στο δρόμο εκτελώντας την βάρδια μας, η πλατφόρμα παραγγελειοληψίας ROCKET DELIVERY (πολυεθνική ουκρανικών συμφερόντων), προχώρησε σε παύση των εργασιών της, χωρίς καμία ενημέρωσή μας.

Την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην οδό Αιόλου, μιας και η ROCKET DELIVERY δεν είχε εκδόσει καμία επίσημη ενημέρωση. Η επιχείρηση είχε “κατεβάσει ρολά” και οι εργαζόμενοι παραμένουμε στο σκοτάδι.

Ήρθαμε σε επαφή με το σωματείο Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου και συλλογικά προχωρήσαμε σε καταγγελία για τα δεδουλευμένα μας στο αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Οι εργαζόμενοι ήμασταν σε δύο διαφορετικά καθεστώτα εργασίας. Οι περισσότεροι είχαμε ως εργοδότη την ROCKET DELIVERY, ενώ υπάρχουν και κάποιοι συνάδελφοι που είχαν έμμεσο εργοδότη την εταιρεία ενοικίασης προσωπικού RANDSTAD με  συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Μετά τις συντονισμένες μας κινήσεις η ROCKET DELIVERY μας έστειλε ένα e-mail, που μας ανέφερε πως: “σταματήσαμε τις δραστηριότητές μας χθες το απόγευμα, θα επικοινωνήσουμε τις επόμενες 24 ώρες μαζί σας, αναφορικά με τα επόμενα βήματα”. Ο χρόνος έχει περάσει και ακόμη καμία ενημέρωση δεν έχουμε λάβει από τον CEO της επιχείρησης Ν. Χατζηδάκη ή από κάποιον άλλο υπεύθυνο.

Την ίδια στιγμή, η RANDSTAD  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κάθε εργαζόμενο της και υποσχέθηκε πως θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία και οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν για τα δεδουλευμένα τους. Αναμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

Οι εργαζόμενοι βρεθήκαμε στο δρόμο σε μια νύχτα με πρόσχημα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, πως το κεφάλαιο επιστρατεύει μια σειρά από αφορμές, που στο τέλος οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το “μάρμαρο”.

Αρνούμαστε να είμαστε τα θύματα και οι παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου, που όχι μόνο δεν συμμετέχουμε αλλά εναντιωνόμαστε.

Σήμερα Πέμπτη 24 Φλεβάρη, έχοντας κανονίσει από χθες συνάντηση στο υπουργείο εργασίας βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε:

  1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και όλων των οφειλών που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία (επίδομα χρήσης και συντήρησης δικύκλου, έξοδα κίνησης, επίδομα και αποζημίωση αδείας).
  2. Ένταξη στο ταμείο ανεργίας για όλους, ακόμη και αν δε πληρούνται οι προϋποθέσεις.
  3. Ρύθμιση των οικονομικών οφειλών προς κάθε ΔΕΚΟ και εφορία ή παράταση των οφειλών για όλους τους εργαζόμενους.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

 

 Εργαζόμενοι της ROCKET DELIVERY– Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

Φλεβάρης 2022

Σήμερα Πέμπτη 24 Φλεβάρη στη συνάντηση του ΣΒΕΟΔ, εργαζομένων με εκπρόσωπο του υπουργείου θέσαμε τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω. Το υπουργείο κατανόησε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε να δοθεί πολιτική λύση στα αιτήματα.

Δόθηκε εκ νέου ραντεβού για Τρίτη 1 Μάρτη.

Την Δευτέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση με τους εργαζόμενους της ROCKET για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση των εργαζομένων

Αλληλεγγύη- συναδελφικότητα

Από τον αγώνα δρόμου- στο δρόμο του αγώνα

24 Φεβρουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES