Ψήφισμα Αλληλεγγύης  στον συνάδελφο διανομέα Βαγγέλη Μακούχα.
Ψηφίσματα

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στον συνάδελφο διανομέα Βαγγέλη Μακούχα.

Τα εργατικά ατυχήματα στο επάγγελμά μας είναι καθημερινά. Άλλοτε ελαφριά άλλοτε βαριά και άλλοτε θανατηφόρα. Και πολύ συχνά, στο βαρύ, ανθυγιεινό και επικίνδυνο επάγγελμά μας έρχεται να προστεθεί η ζοφερή πραγματικότητα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που σε ακραίες περιπτώσεις μετατρέπεται σε ασυδοσία. Το σωματείο μας, με συνεχείς ενημερωτικές παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και κατάθεση συγκροτημένων θέσεων και επιχειρηματολογημένων υπομνημάτων στο Υπουργείο Εργασίας/Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κάθε αρμόδιο φορέα αναδεικνύει τα προβλήματα και χωρίς φόβο τραβά το πέπλο της σιωπής που καλύπτει τις παθογένειες των εργασιακών σχέσεων. Και αξίζει να σημειώσουμε πως το παράδειγμα του συναδέλφου στο κατάστημα Manollo GROUP είναι ενδεικτικό όχι μόνο των ατυχημάτων αλλά και της εργασιακής μας καθημερινότητας.

Ο συνάδελφος Βαγγέλης Μακούχας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα εργασίας στις 15 Απριλίου 2021 αγωνίζεται όχι μόνο για την αποκατάσταση της υγείας και της ζωής του αλλά και για την ηθική και εργασιακή του αποκατάσταση. Η επίμαχη αγωγή έχει ως αντικείμενο τις αξιώσεις του συναδέλφου Βαγγέλη για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από το εργατικό ατύχημα που του συνέβη και την παροχή της εργασίας του στην εργοδότρια εταιρεία.

Επειδή, τα θιγόμενα εργασιακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η διάσταση μεταξύ επισήμων και πραγματικών ημερών και ωρών απασχόλησης, η απόκρυψη πραγματικών δεδομένων και η πλημμελής ασφάλιση, ο τρόπος πληρωμής, η μη τήρηση εργοδοτικών υποχρεώσεων σε παροχή Μ.Α.Π. (Μέσων Ατομικής Προστασίας) όπως και η εργοδοτική απροθυμία να δηλώσει το εργατικό ατύχημα αποτελούν πυλώνες δικαιωμάτων για τα οποία όλοι και όλες οι εργαζόμενοι καθημερινά αγωνιζόμαστε και πρέπει να διεκδικούμε.

Επειδή, η έκβαση της επίμαχης εκκρεμούς δίκης μεταξύ του συναδέλφου Βαγγέλη και της εργοδότριας εταιρείας Manollo GROUP είναι θέμα όχι μόνο οικονομικής και εργασιακής αποκατάστασης του συναδέλφου αλλά και περιφρούρησης της συνδικαλιστικής του δράσης και αποκατάστασης της τιμής του από τις δόλιες και αντεργατικές ενέργειες από μέρους της εργοδοσίας.

Εμείς ως Σωματείο, ως εργαζόμενοι/ες με δίκυκλο σε αυτή την χώρα και γνωρίζοντας καλά την επικινδυνότητα και την δυσκολία αυτού του επαγγέλματος σας καλούμε με την απόφαση σας να δικαιώσετε τις λογικές και ηθικές απαιτήσεις του συναδέλφου μας. Σας καλούμε να αναδείξετε την εγκληματική αμέλεια της μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας από μεριάς της εργοδοσίας. Με την απόφασή σας, να ενισχύσετε το δικαίωμα και την σιγουριά των εργαζομένων για ασφαλή και σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία εργασία στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης. Με την απόφασή σας να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία.

Ως σωματείο χαιρετίζουμε την διεκδικητική στάση του συναδέλφου μας στο Βόλο και συντασσόμαστε δίπλα του στο αγώνα του, ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας.

Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο για ταχυμεταφορείς, ταχυδιανομείς και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου»
Αθήνα, Φεβρουάριος 2022

 

23 Φεβρουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES