Manollo GROUP Βόλος:  Δικαίωση και σε δεύτερο βαθμό για τον συνάδελφο διανομέα Βαγγέλη Μακούχα
Κείμενα - Προκηρύξεις

Manollo GROUP Βόλος: Δικαίωση και σε δεύτερο βαθμό για τον συνάδελφο διανομέα Βαγγέλη Μακούχα

Στις 7 Απριλίου του 2023 το Μονομελές Εφετείο Λάρισας, εξέδωσε απόφαση που δικαίωσε και σε δεύτερο βαθμό τον συνάδελφο διανομέα Βαγγέλη Μακούχα. Η επιχείρηση Manollo GROUP είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στον εργαζόμενο δεδουλευμένα, αποζημίωση για ηθική βλάβη καθώς και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του.

Ο συνάδελφος, έχει μπροστά του μια αγωγή και μια μήνυση που έχει ασκήσει σε βάρος του ο εργοδότης.

Ο εργοδότης άσκησε αγωγή ζητώντας να του καταβληθούν ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των 100.000 €. Η «ηθική βλάβη», σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του οφείλεται στην εξύβριση, την δυσφήμιση, την απειλή και την βλασφημία θείων που υποτίθεται τα έπραξε ο Βαγγέλης μετά το τροχαίο εργατικό ατύχημα που του συνέβει. Το πρωτόδικο δικαστήριο δικαίωσε τον εργοδότη και τού επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση από 3.000 €.

Η μήνυση που έχει ασκήσει ο εργοδότης περιλαμβάνει τα αδικήματα της εκβιάσεως, της σωματικής βλάβης, της εξυβρίσεως και της απειλής. Οι δύο παραπάνω δίκες έχουν πάρει αναβολή και αναμένουμε την εκδίκασή τους.

Ομοίως και ο εργοδότης θα κάτσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου τέλη Ιούνη 2023. Οι  παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας  επισύρουν και ποινικές κυρώσεις, πέρα από τις αστικές που διεκδικούνται στα εργατικά δικαστήρια. Το δικαστήριο αυτό γίνεται αυτεπάγγελτα από το ΣΕΠΕ έπειτα από την καταγγελία του εργαζόμενου. Ακόμη, ο συνάδελφος έχει δικαιωθεί από το ΕΦΚΑ για τις μέρες που εργαζόταν αδήλωτος. Η εταιρεία έχει καταθέσει ένσταση και αναμένουμε την νέα ημερομηνία εκδίκασης.

Είναι προφανές πως η μήνυση και η αγωγή αποτέλεσαν ένα μέσο πίεσης για να εξοντώσει οικονομικά τον συνάδελφο, να τον τρομοκρατήσει και να του κλείσει το στόμα. Το πείσμα του συναδέλφου να βρει το δίκιο του, η συμμετοχή του ΣΒΕΟΔ στην δικαστική υπόθεση και η πολύ καλά προετοιμασμένη νομική υπεράσπιση του συναδέλφου έφεραν τις νικηφόρες αποφάσεις στα εργατικά δικαστήρια (πρωτοδικείο, εφετείο),  αλλάζοντας τους συσχετισμούς και για τα υπόλοιπα δικαστήρια που έπονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον αγώνα στο Manollo GROUP, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

 

ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΟΥΧΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ

19 Ιουνίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES