Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου – 25 Φλεβάρη 2022
Δράσεις - Αλληλεγγύη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου – 25 Φλεβάρη 2022

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου
25 Φλεβάρη 2022 και ώρα 9:00 π.μ., Ελ. Βενιζέλου 39.

Συνάδελφοι/ισσες,
η εργατική αγωγή του συναδέλφου Βαγγέλη Μακούχα ενάντια στην επιχείρηση εστίασης Manollo GROUP εκδικάζεται στις 25/2/2022. Η επίμαχη αγωγή έχει ως αντικείμενο τις αξιώσεις του συναδέλφου Βαγγέλη για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από το εργατικό ατύχημα που του συνέβη και την παροχή της εργασίας του στην εργοδότρια εταιρεία.
Επειδή, τα θιγόμενα εργασιακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η διάσταση μεταξύ επισήμων και πραγματικών ημερών και ωρών απασχόλησης, η απόκρυψη πραγματικών δεδομένων και η πλημμελής ασφάλιση, ο τρόπος πληρωμής, η μη τήρηση εργοδοτικών υποχρεώσεων σε παροχή Μ.Α.Π. (Μέσων Ατομικής Προστασίας) όπως και η εργοδοτική απροθυμία να δηλώσει το εργατικό ατύχημα αποτελούν πυλώνες δικαιωμάτων για τα οποία όλοι και όλες οι εργαζόμενοι καθημερινά αγωνιζόμαστε και πρέπει να διεκδικούμε.
Επειδή, η έκβαση της επίμαχης εκκρεμούς δίκης μεταξύ του συναδέλφου Βαγγέλη και της εργοδότριας εταιρείας Manollo GROUP είναι θέμα όχι μόνο οικονομικής και εργασιακής αποκατάστασης του συναδέλφου αλλά και περιφρούρησης της συνδικαλιστικής του δράσης και αποκατάστασης της τιμής του από τις τραμπούκικες ενέργειες από μέρους της εργοδοσίας.
Επειδή είναι ταξικό μας χρέος να είμαστε μια γροθιά όλοι εμείς οι εργαζόμενοι/ες του μόχθου υπερασπιζόμενοι το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την παραγωγική μας δύναμη απέναντι σε εκμεταλλευτές εργοδότες και τις πρακτικές υποκόσμου.
Το Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δίκυκλου» για ταχυμεταφορείς/courier, ταχυδιανομείς/delivery και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο, θα συμπαρασταθεί εμπράκτως και με την παρουσία της στον δικαστικό και όχι μόνο αγώνα του συναδέλφου Βαγγέλη Μακούχα και καλεί τους συναδέλφους/ισσες, εργαζόμενους/ες από κάθε κλάδο και επάγγελμα, το Εργατικό Κέντρο Βόλου και όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της πόλης να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα του συναδέλφου στις 25/02/2022 και ώρα 9.00 π.μ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, Ελ. Βενιζέλου 39.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου
19 Φλεβάρη 2022

20 Φεβρουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES