Ανταπόκριση από την συγκέντρωση της 1ης Μάη 2024
Ανταποκρίσεις

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση της 1ης Μάη 2024

 

Την Τετάρτη 1η Μάη, συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του σωματείου από τις 10:30 και στις 11:00 αναχωρήσαμε με μίνι μοτοπορεία προς το υπουργείο εργασίας στην οδό Σταδίου. Πράγματι συγκεντρωθήκαμε πάνω από 50 συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ενώ το παρόν έδωσαν και συνάδελφοι από το επιχειρησιακό σωματείο της efood και της ACS. Βάλαμε τα πανό μας, διαβάζαμε από το μεγάφωνο την ανακοίνωση μας και την μοιράζαμε στους περαστικούς, πετάξαμε φέϊγ βολάν και καταθέσαμε στο υπουργείο τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα μας. Στείλαμε, με την σειρά μας, τις υψωμένες μας γροθιές και ένα σινιάλο αλληλεγγύης, αντίστασης και αγώνα στα συναδέλφια σε Βόρειο Αμερική, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Μίανμαρ. Με συντονισμένες κινήσεις οι διανομείς στις εταιρείες πλατφόρμες απεργούσαν διεκδικώντας πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, να μην εργάζονται υπό το ψευδεπίγραφο καθεστώς της freelance εργασίας, μέσα ατομικής προστασίας και ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Παραμείναμε έξω από το υπουργείο για δύο ώρες περίπου και αποχωρήσαμε συντεταγμένα προς την έδρα μας.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν αναιμικές, λόγω της ημέρας – Μ. Τετάρτη-  και του διακαούς πόθου του υπουργείου εργοδοσίας να θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την πρωτομαγιάτικη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο και αλλού. Οι εργαζόμενοι που βρεθήκαμε στις απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις, δείχνουμε  πως η εργατική τάξη δεν πατάει την μπανανόφλουδα, συνεχίζει να τιμάει την 1η Μάη γιατί οι διεκδικήσεις για 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ξεκούραση/ψυχαγωγία, 8 ώρες ύπνο και αξιοπρεπείς μισθούς, του 1886 στο Σικάγο, παραμένουν τραγικά επίκαιρές.

13 Μαΐου, 2024
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES