Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της foodpanda (Μιανμάρ)
Ανταποκρίσεις, Φωτογραφίες

Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της foodpanda (Μιανμάρ)

Η κινητοποίηση των συναδέλφων στη foodpanda (θυγατρική της Delivery Hero στη Μιανμάρ), που ξεκίνησε στις 6 Ιούνη 2022 συνεχίζεται.

Οι βασικές διεκδικήσεις των διανομέων είναι:

  1. Να οριστεί η κατώτατη εγγυημένη αμοιβή στα 670 kyat (0,36 $) ανά παράδοση και να αυξάνεται ανάλογα με την συνολικά διανυόμενη απόσταση και την ορθολογική και δίκαιη κατάταξη των διανομέων.
  2. Να καταργηθεί το αντιδημοκρατικό κανονιστικό πλαίσιο που επιβάλλει η foodpanda μέσω του λογισμικού που ελέγχει και αξιολογεί, κατά το δοκούν, τους διανομείς.
  3. Να αναλαμβάνει η εταιρεία την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή τραυματισμό συμβαίνει κατά τις ώρες εργασίας. Ως διανομείς, δεν θα συναινέσουμε στο σχέδιο της Foodpanda να πληρώνουμε από την τσέπη μας, ιδιωτική εταιρεία για ασφάλιση υγείας και οχήματος.
  4. Απαιτούμε ένα ρεπό την εβδομάδα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας, για την διευθέτηση προσωπικών ζητημάτων.
  5. Να χρησιμοποιείται το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης της Google Map για τον προσδιορισμό της συνολικά διανυόμενης απόστασης (από το σημείο εκκίνησης έως το σημείο παραλαβής και το τελικό σημείο παράδοσης).
  6. Για οποιεσδήποτε αλλαγές αφορούν την λειτουργία της foodpanda, να ενημερώνονται οι διανομείς, μέσω των επίσημων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και των καναλιών Telegram της εταιρείας τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.
  7. Να δημιουργηθεί γραμμή έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διανομής.
  8. Να εκδοθούν εταιρικές ταυτότητες για τους διανομείς της Foodpanda για χρήση στα μπλόκα και τα σημεία ελέγχου της χούντας.

Παρακάτω αναδοσιεύουμε φωτογραφίες από τις κινήτοποήσεις τους.

Από την μακρινή Μιανμάρ μέχρι το νότο των Βαλκανίων κοινοί αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και την υποτίμηση της ζωής και της εργασίας μας από την Delivery Hero και τις θυφατρικές της. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ

#DeliveryHeroRidersUnited

 

 

7 Ιουλίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES