Γενική Προσαγωγική – Η ΕΛΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης και της Γενικής Ταχυδρομικής.
Ανταποκρίσεις

Γενική Προσαγωγική – Η ΕΛΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης και της Γενικής Ταχυδρομικής.

Η ΕΛΑΣ σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης και της Γενικής Ταχυδρομικής.

Σήμερα σε προγραμματισμένη παρέμβαση του σωματείου μας (ΣΒΕΟΔ) και της Επιτροπής Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής, στο κατάστημα της οδού Λεωφ. Μεσογείων 201, η αστυνομία αποφάσισε να εφαρμόσει το ν.4808/21 (Χατζηδάκη) για την “προστασία” του συνδικαλισμού και της εργασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα 13/5/22 προσαχθήκαμε 2 φορές έως τώρα, την πρώτη στις 9:00 το πρωί και τη δεύτερη στις 13:00 για την παρέμβαση στήριξης και δημοσιοποίησης του εκδικητικά απολυμένου συνάδελφου Π.Γ.

Πλέον τις εργατικές διαφορές αναλαμβάνει να επιλύσει η αστυνομία ,υπό την καθοδήγηση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας και των εργοδοτών. Σε αυτό το πλαίσιο απαγόρευσε δια της διπλής προσαγωγής την παρέμβαση, θέλοντας προφανώς να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στην ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική δράση. Οι παρεμβάσεις μας για τη στήριξη του απολυμένου συναδέλφου Π.Γ. θα συνεχιστούν μέχρι και τη δικαίωση του, καθώς η απόλυση απεργού εξακολουθεί να είναι ηθικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά παράνομη.

Η κυβερνητική επιλογή φίμωσης του οριζόντιου αντιεραρχικού και αδιαμεσολάβητου συνδικαλισμού βάσης δε θα περάσει. Η πάγια πρακτική των κυβερνήσεων να αναβιώνουν το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, όταν βρίσκονται σε αποδρομή θα ηττηθεί από το ίδιο το αδιέξοδο που δημιουργεί. Ο συνδικαλισμός ήταν είναι και θα είναι η απάντηση του κοσμου της δουλειάς απέναντι στις αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές πολιτικές.

Οργάνωση – Αντίσταση – Αλληλεγγύη.

 

13 Μαΐου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES