Ανταποκρίσεις, Φωτογραφίες

Μια πρώτη ανταπόκριση από την πρωτομαγιάτικη απεργιακή μοτοπορεία στα δυτικά προάστια

 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

την Κυριακή 1η Μάη 2022 η απεργιακή μας μοτοπορεία για πρώτη φορά “πέρασε το ποτάμι” και χάραξε πορεία μέσα στα δυτικά προάστια. Από τις 11 το πρωί μαζευτήκαμε στο Πεδίο του Άρεως. Στήσαμε τα πανό και τη μικροφωνική μας να υποδεχθούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που κατέφθαναν απ όλο το λεκανοπέδιο. Η μοτοπορεία ξεκίνησε γύρω στη 1μμ. Από Πατησίων βρεθήκαμε στην Πειραιώς κι έπειτα στην Ιερά Οδό, όπου και κάναμε στάση στην πλατεία εσταυρωμένου στο μετρό Αιγάλεω. Από εκεί πήραμε τη Θηβών, στάση στο μέτρο Ανθούπολης και ευθεία μέχρι το λακιωτη στο Ίλιον. Στάση ξανά. Γυρίσαμε προς τα πίσω για να κάνουμε μια τελευταία στάση στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι και από εκεί οδηγήσαμε μέχρι τον Άγιο Αντώνη για να τερματίσουμε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου και πραγματοποιήσαμε πεζή πορεία μέσα στην πιάτσα των καταστημάτων της Βεάκη.

Καθόλη τη διάρκεια, πεζές απεργιακές περιφρουρήσεις επενέβαιναν στα μαγαζιά της περιοχής, να μεταδώσουν την απεργιακή κουλτούρα στους συναδέλφους που εργάζονταν. Οι εργοδότες, αντί να κρύβονται οι ίδιοι, προσπαθούσαν να κρύψουν τους υπαλλήλους τους διανομείς, μέχρι να “περάσει η μπόρα”. Και πράγματι η μπόρα πέρασε μαζί με τη μοτοπορεία, όμως άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα σε όσους την είδαν. Άφησε το στίγμα της σε μια περιοχή δύσκολη, που οι εργοδότες θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα και λόγο πάνω στις ζωές των υπαλλήλων τους. Κι όμως σε πολλά καταστήματα οι συνάδελφοι κατέβασαν κουτί, παράτησαν τα τσαντάκια, πήραν το μηχανάκι τους και μπήκαν στο απεργιακό ποτάμι.

Ένα μεγάλο σινιάλο αλληλεγγύης και δύναμης σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ανά τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο διεθνές κάλεσμα της απεργίας. Ευχαριστούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες συναδέλφους άλλων επαγγελμάτων, που με την καθοριστική συμβολή τους βοήθησαν στην επιτυχία της απεργιακής αυτής μοτοπορείας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΑΠ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

 

4 Μαΐου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES