ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΛΤΑ COURIER
Nέα και ανακοινώσεις

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΛΤΑ COURIER


Η ONEX και η θυγατρική της SKYCOM, μέσω του συστήματος της ενοικίασης εργασίας, μετατρέπουν τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ COURIER από εταιρείες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε δυστοπίες για επισφαλείς εργάτες που είναι έρμαια στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.
Τη Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απρίλη του 2020, το σωματείο μας η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ), έχοντας λάβει όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση, ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Άκη Γ. Συγκεντρωθήκαμε στην πύλη του Κέντρου Διανομής Αθηνών (Κ.Δ.Α) των ΕΛΤΑ Courier, Άστρους 1 και Κερατσινίου.
Ο συνάδελφος Άκης εργαζόταν με διαδοχικές συμβάσεις τα τελευταία 2,5 χρόνια και απολύθηκε τηλεφωνικά την Παρασκευή 10 Απρίλη. Ως σωματείο θεωρούμε την απόλυση του συναδέλφου καθαρά εκδικητική, λόγω της διαρκούς συνδικαλιστικής του δράσης και της απαίτησής του να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αναρτήσαμε πανό και μοιράσαμε προκηρύξεις στο σύνολο των εργαζομένων. Παράλληλα, συναντηθήκαμε με τον προϊστάμενο του απολυμένου συναδέλφου κι όταν ζητήσαμε εξηγήσεις για τη μη ανανέωση της σύμβασης μας παρέπεμψε στη διοίκηση. Ως σωματείο προχωρήσαμε άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία και ζητήσαμε συνάντηση, η οποία ορίστηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απρίλη.
Τονίζουμε, πως στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις δυνάμεις, τις στοχεύσεις και την ανάλυσή μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, προκύπτει επιτακτική η ανάγκη να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και στις παθογένειες που μαστίζουν το επάγγελμά μας.

Στον κόσμο της ελαστικοποίησης και της επισφάλειας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους η απόλυση ονομάζεται μη ανανέωση σύμβασης.

 Πενθήμερη οχτάωρη εργασία και συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, 13 Απρίλη 2020

13 Απριλίου, 2020
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES