17 Απρίλη 2024: ‘Αλλη μια διαδρομή στο δρόμο του αγώνα.
Ανταποκρίσεις

17 Απρίλη 2024: ‘Αλλη μια διαδρομή στο δρόμο του αγώνα.

Το σωματείο μας είχε καλέσει απεργιακή συγκέντρωση μοτοπορεία στις 17:00 στο πεδίον του Άρεως. Από τις 16:00 τα μέλη βρεθήκαμε στο χώρο της συγκέντρωσης, κρεμάσαμε τα πανό και τα λάβαρα μας, συνδέσαμε την μικροφωνική και πιάσαμε τα πόστα μας μοιράζοντας κείμενα και συζητώντας με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες. Μέχρι τις έξι είχαμε συγκεντρωθεί πάνω από 250 δίκυκλα και πλήθος απεργών, ανάμεσα μας και εργαζόμενοι από άλλα επαγγέλματα.

  

Λίγο μετά τις έξι ξεκίνησε η απεργιακή μοτοπορεία. Από Πατησίων, Σταδίου, Σύνταγμα, Καλλιρόης, Αμβροσίου Φραντζή, Μάχης Αναλάτου, φτάσαμε στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Οι συνάδελφοι στην πίτσα l’artigiano (λ. Συγγρού) & pizza fan (Α. Φραντζή) στήριξαν την απεργία και η διανομή παρέμεινε κλειστή. Αντίστοιχα και στη Nέα Σμύρνη η διανομή είχε σταματήσει από μια σειρά επιχειρήσεις, ενώ οσοι διανομείς εργαζόντουσαν, με την παρότρυνση της απεργιακής μοτοπορείας, τερμάτισαν την βάρδια τους και σταμάτησαν την διανομή.

 

Μια ομάδα απεργιακής περιφρούρησης έμεινε στην πλατεία Νέας Σμύρνης έξω από τα KFC και στα τριγύρω καταστήματα εστίασης, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος της μοτοπορείας συνέχισε επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και κατέληξε στα mc Donald’s της περιοχής, όπου το κατάστημα έκλεισε την διανομή, όπως και όλα που ήταν πάνω στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

 

Μετά από δύο ώρες, η απεργιακή μοτοπορεία συγκροτήθηκε πάλι σε σώμα και αναχώρησε για το πεδίο του Άρεως, όπου ήταν και το τέλος της απεργιακής κινητοποίησης.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους (ντόπιους και μετανάστες), από την πιάτσα της Νέας Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, όπου στάθηκαν με το κεφάλι ψηλά στηρίζοντας της απεργία, έτσι τα περισσότερα καταστήματα των περιοχών δεν έκαναν διανομή, λόγω της απεργίας των διανομέων τους. Βρεθήκαμε για εξόρμηση εκεί στις 16 Απρίλη, όπου οι συνάδελφοι μας υποδέχτηκαν θερμά, ενώ γνώριζαν για την απεργία.

 

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το σωματείο είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες μέρες τρεις εξορμήσεις- μοτοπορείες στην περιοχή, ενημερώνοντας εκτενώς τους συναδέλφους για την απεργία, τα αιτήματα μας και ζητώντας να στηρίξουν, όπως μπορούν, την απεργιακή περιφρούρηση.

Κλείνοντας ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους που στηρίζουν και είναι δίπλα μας στον δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα

25 Απριλίου, 2024
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES