Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη συνδικαλίστρια του ΣΒΕΔΙ – Άμεση επαναπρόσληψη της στη Pizza Fan
Ψηφίσματα

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη συνδικαλίστρια του ΣΒΕΔΙ – Άμεση επαναπρόσληψη της στη Pizza Fan

Το πρωτοβάθμιο σωματείο «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου» καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση συνδικαλίστριας Άννας Παναγιωτίδου, που συνιστά κατάφορη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι βλαπτικές μεταβολές, η υποδηλωμένη και η αδήλωτη εργασία είναι ο κανόνας στο κλάδο της ταχυδιανομής – ταχυμεταφοράς. Ενώ οι εργαζόμενοι που διεκδικούν να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία απολύονται, χωρίς καθυστέρηση. Στην ταχυδιανομή – ταχυμεταφορά  οι εργοδότες εφαρμόζουν μνημόνια δικής τους εμπνεύσεως, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία κατάφωρα και ανακηρύσσοντας τις επιχειρήσεις τους σε φέουδα και τους εργαζόμενους σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα. Χαρακτηριστικό της συνθήκης αυτής είναι πως το ΣΕΠΕ πραγματοποιεί χιλιάδες ελέγχους  στα καταστήματα ταχυεστίασης για να καταπολεμήσει την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, χωρίς όμως να  έχει καταφέρει να την περιορίσει αισθητά.

Τα αντεργατικά νομοσχέδια του Χατζηδάκη (ν.4808/2021) και Γεωργιάδη (ν5053/2023) που ψηφίστηκαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια προσπαθούν να δώσουν τη χαριστική βολή στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αφού επιχειρείται ξεκάθαρα η κατάργηση της συνδικαλιστικής ασυλίας και η ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης.

Συγκεκριμένα η εργοδοσία του καταστήματος της Pizza Fan στα Ιωάννινα παρακάμπτοντας τη συνδικαλιστική ασυλία προχώρησε στην εκδικητική και παράνομη απόλυση της προέδρου του σωματείου «ΣΒΕΔΙ». Η συνάδελφος έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ταχυδιανομή – ταχυμεταφορά για τα κλαδικά και όχι μόνο αιτήματά τους, συμμετείχε στις απεργίες που κηρυχτήκαν ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια ενώ έχει διεξάγει αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών τόσο στο χώρο δουλειάς της, όσο και γενικότερα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απολυμένη συνδικαλίστρια και πρόεδρο του πρωτοβάθμιου σωματείου «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων», Άννα Παναγιωτίδου και ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη της.

 

 

 

 

8 Φεβρουαρίου, 2024
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES