Παρέμβαση Στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών
Ανταποκρίσεις, Παραστάσεις διαμαρτυρίας, Φωτογραφίες

Παρέμβαση Στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών

Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη  πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών έπειτα από εργατική διαφορά συναδέλφου μας που έλαβε χώρα στην εν λόγω υπηρεσία.

Ο συνάδελφος διεκδικούσε ανάμεσα σε άλλα και τα έξοδα κίνησης του ιδιόκτητου δικύκλου του. Η επιθεωρήτρια που εξέτασε την υπόθεση δεν ανέφερε τίποτα στο πόρισμά της για τις αξιώσεις του συναδέλφου σχετικά με τα έξοδα κίνησης, παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος δεν είχε λάβει ποτέ χρήματα για βενζίνες από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν. Μάλιστα έσπευσε να διαπιστώσει πως καταβάλλεται η “αποζημίωση διανομέων”, εννοώντας το επίδομα χρήσης και συντήρησης δικύκλου, όπως ορίζει ο νόμος 4611/2019.

Όπως αποσαφηνίζεται από την ερμηνευτική εγκύκλιο της 1ης Ιουλίου 2019, με τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α’), οι δαπάνες που προκύπτουν από την οδήγηση και χρήση κάθε μεταφορικού μέσου όπως η δαπάνη για αγορά καυσίμων βαρύνουν αποκλειστικά τον εργοδότη. Το ποσό της αποζημίωσης για χρήση και συντήρηση δικύκλου, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συμψηφιστεί με τα έξοδα κίνησης (βενζίνες).

Ως σωματείο αποστείλαμε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία μέσω της οποίας ζητούμε την πλήρη δικαίωση του συναδέλφου ως προς τις αξιώσεις του.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράζαμε το σχετικό κείμενο, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ σε μορφή pdf, πετάξαμε τρικάκια και ανοίξαμε πανό με σύνθημα:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ν. 4611/2019
για τα ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ

25 Φεβρουαρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES