Αλληλεγγύη στους 15 συναδέλφους της Γενικής Ταχυδρομικής – Να ανακαλέσει η εταιρεία τις εκδικητικές μεταθέσεις των εργαζομένων.
Κείμενα - Προκηρύξεις

Αλληλεγγύη στους 15 συναδέλφους της Γενικής Ταχυδρομικής – Να ανακαλέσει η εταιρεία τις εκδικητικές μεταθέσεις των εργαζομένων.

Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023 η τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ Πατησίων, Στουρνάρη & Πατησίων 37.

Αρχές Γενάρη του 2023 το κατάστημα ΓΚ της γενικής ταχυδρομικής στη Μεσογείων 201 πωλείται σε πράκτορα. Οι εργαζόμενοι του καταστήματος συλλογικά διεκδικούν να μην θιχτούν τα εργασιακά τους δικαιώματα από την πώληση. Η εταιρεία, ως όφειλε στο πλαίσιο της καλής πίστης, δεν απηύθυνε επίσημη, γραπτή πρόταση  στους εργαζόμενους ώστε να παραμείνουν στο κατάστημα, με κατοχυρωμένα τα δικαιώματά και την προϋπηρεσία τους, υπό τη νέα διεύθυνση. Αντ’ αυτού προχώρησε σε δυσμενείς μεταθέσεις 15 εργαζομένων με σκοπό να τους εξωθήσει σε παραίτηση.

Η εταιρεία αντί να σεβαστεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι αρκετοί εργάζονται χρόνια στην γενική ταχυδρομική, και να προχωρήσει στις μεταθέσεις μετά από διαβούλευση μαζί τους, έπραξε το αντίθετο.  Ασκώντας κατά υπέρβαση το διευθυντικό δικαίωμα, φρόντισε ώστε οι μεταθέσεις να είναι όσο πιο μακριά γίνεται από τον τόπο διαμονής του προσωπικού της. Αναφερόμαστε σε μεταθέσεις σε καταστήματα της εταιρίας αντιδιαμετρικά αντίθετα από τους τόπους κατοικίας. Εργαζόμενος από τα Γλυκά Νερά μετατέθηκε στο Χαϊδάρι και συνάδελφος από το Χαϊδάρι μετατέθηκε στην Κηφισιά.  Ξεκάθαρος εργοδοτικός εκβιασμός με στόχο την εξώθηση σε παραίτηση, ώστε να γλιτώσει και την αποζημίωση.

Οι συνάδελφοι προσέφυγαν την ίδια μέρα που ανακοινώθηκαν οι δυσμενείς μεταθέσεις άμεσα στα αρμόδια ΣΕΠΕ. Η πρώτη τριμερής συνάντηση ορίστηκε την Παρασκευή 24 Φλεβάρη στις 10:00 στο ΣΕΠΕ Αθηνών (Πατησίων 37 & Στουρνάρη). Ενώ την Παρασκευή 3 Μάρτη είναι η τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ Παλλήνης.

 

Δικαίωση των εργαζομένων

Να σταματήσει η Γενική Ταχυδρομική τις εκδικητικές απολύσεις και μεταθέσεις

22 Φεβρουαρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES