Ανταπόκριση από τη συμμετοχή μας στην απεργιακή διαδήλωση στις 9 Νοέμβρη
Ανταποκρίσεις

Ανταπόκριση από τη συμμετοχή μας στην απεργιακή διαδήλωση στις 9 Νοέμβρη

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη καλέσαμε στην 24ωρη απεργία ενάντια στην ακρίβεια και συμμετείχαμε ως σωματείο στην πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.  Από τις 10:00 μαζευτήκαμε στα γραφεία μας.  Με τις σημαίες του σωματείου στα χέρια και με απεργιακή διάθεση όλοι και όλες μαζί φτάσαμε στο προκαθορισμένο σημείο έναρξης της απεργίας. Στις 11:00 συγκεντρωθήκαμε  μερικές δεκάδες συναδέλφων στα Χαυτεία, όπου και σχηματίσαμε μπλοκ για να συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση, που ήταν και η πολυπληθέστερη των τελευταίων χρόνων. Πορευτήκαμε προς το Σύνταγμα  ανοίγοντας πανό με σύνθημα:

Μειώσεις τιμών – αυξήσεις μισθών
οργάνωση – αντίσταση – αντεπίθεση
Επίσης φωνάχτηκαν τα εξής συνθήματα:
Αυξήσεις μισθών- μειώσεις τιμών
πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

Δεν είμαστε παιδιά δεν είμαστε παπιά ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά

 

Κοντά μας  σε αλληλέγγυα συμπόρευση είχαμε και το μπλοκ του Επιχειρησιακού Σωματείου της efood με πανό που έγραφε:
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς
Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά

Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να καταστείλει και να τρομοκρατήσει κομμάτια και μπλοκ  των συγκεντρωμένων και διαδηλωτών στο ύψος του Συντάγματος, εμείς επιλέξαμε να σταθούμε με το πανό μας ανοιχτό και να πορευτούμε με συνθήματα μέχρι και τη λήξη της πορείας μας πίσω στα Προπύλαια. Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα από  συναδέλφους και συναδέλφισσες που επέλεξαν να στηρίξουν το μπλοκ μας και να πορευτούν μαζί με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου μας δίνει δύναμη και ενισχύει την αγωνιστική στόχευση του σωματείου.
Δείτε εδώ το κείμενο που μοιράζαμε.

Κατάργηση των αντεργατικών άρθρων του ν. 4808/2021 (ν. Χατζηδάκη)

Επαναφορά και ενίσχυση του ν.1264/82

Μειώσεις των τιμών – Αυξήσεις των μισθών

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Οργάνωση- Αντεπίθεση

16 Νοεμβρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES