Ανταποκρίσεις, Κείμενα - Προκηρύξεις, Παραστάσεις διαμαρτυρίας, Φωτογραφίες

Ανταπόκριση από την παρέμβαση και το δικαστήριο ενάντια στο «ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» Χαλανδρίου

Στις 10 Οκτώβρη 2022 εκδικάστηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων η αγωγή που είχε καταθέσει ο συνάδελφος Θοδωρής Τ. ενάντια στην εργοδοσία της επιχείρησης «ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» Χαλανδρίου, ώστε να αποδειχθεί ο δόλος της επιχείρησης πίσω από τις επαναλαμβανόμενες αλλαγές στο ΑΦΜ της. Πρόκεται για μια τακτική της επιχείρησης ώστε να μην πληρώνει τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί λόγω μη εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και να μην επαναπροσλάβει το συνάδελφο Θοδωρή Τ. που απολύθηκε λόγω συνδικαλιστικής δράσης.  Η πλευρά της εργοδοσίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το οποίο και πραγματοποιήθηκε ερήμην της. Αναμένουμε την απόφαση. Εν τω μεταξύ διαπιστώσαμε πως για άλλη μια φορά η επιχείρηση άλλαξε και πάλι το ΑΦΜ μένοντας συνεπής στην τακτική της.

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη και εν όψει του δικαστηρίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο κατάστημα «ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ,» Χαλανδρίου. Στήσαμε μικροφωνική, ρίξαμε τρικάκια και ανοίξαμε πανό με σύνθημα:

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
εργοδοτικές αυθαιρεσίες – απολύσεις – ατυχήματα εργατικά
Με οργάνωση στη βάση απαντάμε ταξικά

Παραμείναμε μία ώρα στο σημείο με την ανταπόκριση των εργαζομένων και του κόσμου που βρισκόταν εκεί να είναι πολύ θετική, ενώ σχεδόν όλοι οι πελάτες αποχώρησαν από το κατάστημα δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους.

Παραθέτουμε εδώ το κείμενο που μοιράζαμε την ώρα της παρέμβασης.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΦΜ

ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΘΟΔΩΡΗ Τ.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

11 Οκτωβρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES