Δικαίωση του απολυμένου συναδέλφου στην δικαστική του διαμάχη με την TAS Courier
Κείμενα - Προκηρύξεις

Δικαίωση του απολυμένου συναδέλφου στην δικαστική του διαμάχη με την TAS Courier

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δικαίωση του απολυμένου συναδέλφου και μέλους του σωματείου μας, Βασίλη Σ. στην δικαστική του διαμάχη με την TAS Courier. Το δικαστήριο πρωτοδίκως δέχτηκε τόσο την ακυρότητα,  όσο και τον εκδικητικό χαρακτήρα της απόλυσής του, λόγω της συμμετοχής του στην απεργία που προκηρύξαμε στις 8/10/2020.
Δικαιώνει επίσης την αξίωσή του για καταβολή από την επιχείρηση της αποζημίωσης χρήσης του δικύκλου του, καθώς και των εξόδων για τα μέσα ατομικής προστασίας. Έτσι ο συνάδελφος υλοποιεί στο βαθμό που του αναλογεί και το αίτημα της απεργίας στις 8/10/2020 για την καθολική εφαρμογή του νόμου 4611/2019.
Στον αγώνα μας για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων του επαγγέλματός μας συναντάμε δυσκολίες σε συλλογικό επίπεδο για την θεσμοθέτηση τους και σε ατομικό για την εφαρμογή τους. Ωστόσο προχωράμε σταθερά, με νίκες ευρύτερες και ατομικές προς την επίτευξη των στόχων μας, που είναι η βελτίωση των όρων εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου και η ένταξή μας στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Αγώνας για την καθολική εφαρμογή του ν.4611/2019

1 Οκτωβρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES