Nέα και ανακοινώσεις

ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΚΗΦΙΣΙΑ – Άλλη μια δικαίωση απολυμένου εργαζόμενου

Τον Οκτώβριο του 2023 εκδόθηκε η απόφαση εργατικού δικαστηρίου ενάντια στην Γενική Ταχυδρομική. Ο συνάδελφος Γ. Π. μέλος του ΣΒΕΟΔ είχε απολυθεί από το εταιρικό κατάστημα της Κηφισιάς για την ευρύτερη συνδικαλιστική του δράση, (ενημέρωση συναδέλφων για τα δικαιώματα τους, μοίρασμα εφημερίδας του σωματείου, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και απεργίες και αντιστεκόταν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες της εταιρείας) με αφορμή την συμμετοχή του σε πανελλαδική απεργία. Ο συνάδελφος και το ΣΒΕΟΔ ξεκίνησαν έναν αγώνα με αιχμή την εκδικητικότητα της απόλυσης και την εργοδοτική τρομοκρατία. Με παρεμβάσεις στο κατάστημα, μοτοπορείες, μαζικές προσαγωγές εν ώρα παρεμβάσεων, έκδοση ενημερωτικού υλικού και με προσφυγή του συναδέλφου στα εργατικά δικαστήρια με αγωγή διεκδικώντας άκυρη απόλυση. Η εταιρεία, επικαλέστηκε για την απόλυση την καραμέλα της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της πτώσης της παραγωγικότητας. Προφάσεις που επικαλούνται το σύνολο των εργοδοτών σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Στις 17 Γενάρη 2023 έγινε το δικαστήριο και η απόφαση, που εκδόθηκε τέλη Σεπτέμβρη του 2023, τον δικαιώνει απόλυτα. Η απόφαση αναφέρει πως ”[…] η ενασχόληση του με τον συνδικαλισμό ήταν γνωστή στην γενική ταχυδρομική […] εξαιτίας αυτής δέχθηκε εμμέσως απειλητικό σχόλιο απο τον Υπεύθυνο του καταστήματος Κηφισιάς […]”.

Τέλος αναγνωρίζει:

  1. Την ακυρότητα της απόλυσης από τις 12 Απρίλη του 2022 και την επαναπρόσληψή του.
  2. Υποχρεώνει την εναγόμενη / Γενική Ταχυδρομική να αποδέχεται τις υπηρεσίες του εργαζόμενου με τους όρους που ίσχυαν πριν από την απόλυση και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της στην υποχρέωση αυτή την καταδικάζει σε χρηματική ποινή ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ υπέρ του ενάγοντος για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσής της.
  3. Υποχρεώνει την εταιρεία να καταβάλλει τους μισθούς υπερημερίας και τα ένσημα για όσο καιρό είναι απολυμένος και ορίζει χρηματικό ποσό για δικαστικά έξοδα.

Ο νικηφόρος αγώνας που δόθηκε βάζει ακόμα ένα λιθαράκι ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην υποτέλεια.

Διαβάστε περισσότερα για τον αγώνα εδώ και εδω.

6 Δεκεμβρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES