Nέα και ανακοινώσεις

TAS COURIER: Άμεση επαναπρόσληψη του απεργού συναδέλφου και καταβολή δεδουλευμένων

O συνάδελφος Βασίλης Σ. απολύθηκε από την TAS courier  στις 7/10/2020, μια μέρα πριν από την απεργιακή κινητοποίηση που είχε προκηρύξει η ΣΒΕΟΔ στις 8/10/2020 και αφότου ενημέρωσε τον εργοδότη πως θα απεργήσει. Πρέπει να σημειωθεί πως αρχικά δεν του καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση, το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα χρήσης και συντήρησης του ιδιόκτητου δικύκλου τουλάχιστον 15% του βασικού μισθού και τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου 2020. Επίσης, δεν του χορηγήθηκαν ποτέ τα Μέσα Ατομικής προστασίας από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν σχεδόν δυόμιση χρόνια. Μέρος των παραπάνω ποσών (νόμιμη αποζημίωση & το δώρο Χριστουγέννων) του εξοφλήθηκαν τμηματικά, ύστερα από την προσφυγή του στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και την κατάθεση αγωγής.

Η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε στις 9/6/2022 κατά την οποία το δικαστήριο πρωτοδίκως δέχτηκε τόσο την ακυρότητα,  όσο και τον εκδικητικό χαρακτήρα της απόλυσής του, λόγω της συμμετοχής του στην απεργία που προκηρύξαμε στις 8/10/2020.
Δικαίωσε επίσης την αξίωσή του για καταβολή από την επιχείρηση της αποζημίωσης χρήσης του δικύκλου του, καθώς και των εξόδων για τα μέσα ατομικής προστασίας. Έτσι ο συνάδελφος υλοποίησε στο βαθμό που του αναλογεί και το αίτημα της απεργίας στις 8/10/2020 για την καθολική εφαρμογή του νόμου 4611/2019.

Στη συνέχεια η  TAS courier άσκησε έφεση στην πρωτοδίκη απόφαση που δικαίωνε τον συνάδελφο και μέλος του σωματείου Βασίλη Σ.

Η επιχείρηση μέσα σε τρία χρόνια έχει αλλάξει δύο νομικές μορφές και έδρες, την τελευταία φορά μετά την παραπάνω δικαστική απόφαση. Η TAS courier πέρα από το κρυφτό που παίζει πίσω από την αλλαγή των ΑΦΜ, οδηγεί την υπόθεση του συναδέλφου στο εφετείο για να αποφύγει τις υποχρεώσεις της. Στο τέλος όμως η αλήθεια θα λάμψει.

Αυτές οι κινήσεις της TAS courier, δείχνουν τον τρόπο σκέψης της αλλά και την αξιοπιστία της απέναντι σε εργαζόμενους. Αναμένουμε την δικαίωση του συναδέλφου και σε δεύτερο βαθμό.

Στον αγώνα μας για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων του επαγγέλματός μας συναντάμε δυσκολίες σε συλλογικό επίπεδο για την θεσμοθέτηση τους και σε ατομικό για την εφαρμογή τους. Ωστόσο προχωράμε σταθερά, με νίκες ευρύτερες και ατομικές προς την επίτευξη των στόχων μας, που είναι η βελτίωση των όρων εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου και η ένταξή μας στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στις 7 Νοεμβρίου 2023, εκδικάζεται η ακυρότητα της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου σε δεύτερο βαθμό

Δικαίωση του συναδέλφου Β. Σ από το εφετείο

Η απεργία δεν είναι νόμιμη ή παράνομη είναι δίκαιη

Άμεση επαναπρόσληψη και καταβολή δεδουλευμένων από την TAS courier

 

8 Νοεμβρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES