ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00, για το χαμό του συναδέλφου Γ.Μανιάκη.
Διάφορα, Επιτροπή εργαζομένων ΣΒΕΟΔ efood, Παραστάσεις διαμαρτυρίας

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00, για το χαμό του συναδέλφου Γ.Μανιάκη.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην EFOOD για τον άδικο χαμό του συναδέλφου μας Γιάννη Μανιάκη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EFOOD Π.ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 12/10/2022

 

Ανακοίνωση για το χαμό του συναδέλφου Γ.Μανιάκη.

 

Εκ μέρους του σωματείου εργαζομένων στην EFOOD εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου Γ.Μανιακης όπου έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα. Ο συνάδελφος ο Γιάννης πάλεψε παλικαρίσια εδώ και μήνες για να κρατηθεί στη ζωή , δε τα κατάφερε. Απέδειξε σε όλους μας έστω και με αυτή την άνιση μάχη που έδωσε ότι δε πρέπει να συμβιβαστούμε ποτέ , να συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη ζωή μας για την οικογένεια μας.

 

Είναι το τρίτο κατά σειρά εργατικό δυστύχημα συναδέλφου της efood.Και οι τρεις με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρ’οτι φορούσαν το κράνος με το λογότυπο της εταιρίας.Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο κράνος δεν τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας και στην ουσία αποτελεί άλλο ένα ακόμη διαφημιστικό της εταιρίας

 

Είναι θύμα της πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας που εδώ και μήνες τώρα καθυστερεί την υπουργική απόφαση σχετικά με τον καθορισμό της καταλληλότητας των Μέσων Ατομικής Προστασίας και των μέτρων ασφαλείας για τους διανομείς. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από το ΣΕΠΕ σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και τις ευθύνες της εταιρείας.

 

Άλλωστε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση οδήγησε και τον ίδιο τον Γιάννη να είναι από τα πρώτα μέλη του επιχειρησιακού σωματείου και μέλος της ελεγκτικής μας επιτροπής.

 

Δίνουμε υπόσχεση στον πολύ αγαπητό μας φίλο και συνάδελφο ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα παλέψουμε ανυποχώρητα ώστε να μην υπάρξει κανένας άλλος συνάδελφος νεκρός στο δρόμο.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10 ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΛΕΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΙ  ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

13 Οκτωβρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES