Κείμενα - Προκηρύξεις, Σημαντικά

Η δαπάνη για την αγορά καυσίμων βαραίνει αποκλειστικά τον εργοδότη (ν. 4611/19).

Συνάδελφοι/ισσες,
τα έξοδα κίνησης (καύσιμα) καταβάλλονται χωριστά από τον εργοδότη και δεν συμψηφίζονται με το επίδομα χρήσης και συντήρησης του ιδιόκτητου δικύκλου που ισούται τουλάχιστον με το 15% του βασικού μισθού και είναι και αφορολόγητο.
Επειδή η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια σειρά από παρερμηνείες παραθέτουμε την ερμηνευτική εγκύκλιο της 1ης Ιουλίου 2019 με τις οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α’) .
Στις οδηγίες εφαρμογής του νόμου 4611/19 δηλώνεται ρητά και κατηγορηματικά πως οι δαπάνες που προκύπτουν από την οδήγηση και χρήση κάθε μεταφορικού μέσου όπως η δαπάνη για αγορά καυσίμων βαρύνουν αποκλειστικά τον εργοδότη.
Η ερμηνευτική εγκύκλιος εδώ.

Τι κάνουμε όταν ο εργοδότης δεν μας πληρώνει τις βενζίνες (έξοδα κίνησης)

  1. Κρατάμε καθημερινά τις αποδείξεις από την βενζίνη με σφραγίδα του πρατηρίου
  2. Συνεννοούμαστε και με άλλους συναδέλφους και όλοι μαζί προχωράμε σε καταγγελία στο αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Σε περίπτωση που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι διστακτικοί, τσιράκια ή δεν υπάρχουν, προχωράμε μόνοι μας στην καταγγελία στο αρμόδιο ΣΕΠΕ. Το σωματείο είναι σε όλους τους συνάδελφους ανοικτό να προσφέρει βοήθεια από την εμπειρία που έχει αποκομίσει, λόγω των δεκάδων υποθέσεων που έχουμε στηρίξει και κερδίσει. Ακόμα και αν δεν έχουμε μαζέψει αποδείξεις, που καθορίζουν το πραγματικό ύψος των καυσίμων, υπολογίζουμε ένα ποσό κατά προσέγγιση. Τις αποδείξεις χρειάζεται να τις διατηρούμε ώστε να παίρνουμε ακριβώς αυτά που έχουμε ξοδέψει και να μην μπαίνουμε μέσα.
  3. Είναι παράνομο και καταχρηστικό ένας εργοδότης να απολύσει εργαζόμενο επειδή προσέφυγε στο ΣΕΠΕ για να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία.
  4. Κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα δεν έχει ζημιωθεί επειδή διεκδίκησε να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία. Αντίθετα, η προσφυγή στο αρμόδιο ΣΕΠΕ δικαιώνει τον εργαζόμενο
14 Ιουνίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES