17/6 – Κάλεσμα στο εφετείο Πειραιά για τον συνάδελφο Νίκο Αλεξίου
Παραστάσεις διαμαρτυρίας, Ψηφίσματα

17/6 – Κάλεσμα στο εφετείο Πειραιά για τον συνάδελφο Νίκο Αλεξίου

Παρασκευή 17 Ιούνη και ώρα 9:00 καλούμε στο εφετείο Πειραιά (Κολοκοτρώνη 55) για αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νικο Αλεξίου. 

Ακολουθεί ψήφισμα που καταθέτει το σωματείο μας:

Ο Νίκος Αλεξίου είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας. Είμαστε για χρόνια μαζί στους εργατικούς, ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Το σωματείο μας παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας όχι μόνο των μελών του, αλλά για το σύνολο της εργατικής τάξης χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσ εις σε έλληνες και ξένους. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε μισαλλόδοξες, φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές  που διακηρύσσουν πολιτικά μορφώματα σαν την χρυσή αυγή. Ενάντια σε όσους θέλουν την τάξη μας χωρίς δικαιώματα και με σκυμμένο κεφάλι.

Οι φασίστες της χρυσής αυγής ευθύνονται για εκατοντάδες επιθέσεις κυρίως σε μετανάστες. Είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, για τις απόπειρες δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο φασίστες επιτέθηκαν με κριτήριο το μίσος τους για τον ξένο, τον κομμουνιστή, τον αντιφασίστα το μίσος τους τελικά σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό και δεν ”χωράει στον κόσμο τους”.

Ο Νίκος Αλεξίου συνελήφθη τον Σεπτέμβρη του 2014 μαζί με άλλα μέλη του σωματείου μας, στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε στο Κερατσίνι στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η διαδήλωση χτυπήθηκε βίαια από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ και έγιναν 64 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στο δικαστήριο που έγινε στις 25 Γενάρη του 2019 αθωώθηκαν όλοι, πλην του συναδέλφου Νίκου Αλεξίου όπου το βαρύ και χωρίς επαρκή στοιχεία κατηγορητήριο, τον καταδίκασε σε ποινή 6 ετών με αναστολή.

Στο Εφετείο που ακολούθησε τον Απρίλη του 2019 οι κατηγορίες κατέπεσαν, οι παρατυπίες στην πρωτόδικη διαδικασία αναδείχθηκαν και παρόλα αυτά το Εφετείο αποφάσισε να παρατείνει την άτυπη ομηρία του συναδέλφου μας ορίζοντας εκ νέου δίκη στις 17 Ιούνη του 2022 με τις ίδιες κατηγορίες και ποινές.

Ζητάμε την οριστική αθώωση και δικαίωση του Νίκου Αλεξίου.
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές/αγωνίστριες.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννάει, είναι δίκαιος και αναγκαίος.
Είναι αγώνας ενάντια στην λήθη και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της τάξης μας και υπόθεση όλης της κοινωνίας.

 

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου
6 Ιούνη 2022

14 Ιουνίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES