Κείμενα - Προκηρύξεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ EFOOD Π. ΑΤΤΙΚΗΣ – 17/6 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12-4μμ – ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 12:30 Π.ΑΡΕΩΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ EFOOD Π. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12-4
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 12:30 ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες, η πρόσφατη απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος, ιδιαίτερα των εργαζομένων μισθωτών με 4ωρη απασχόληση, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποσυρθεί. Είναι πανελλαδικά γνωστό ότι η εταιρεία Efood διαφήμιζε την εργασιακή της πολιτική έχοντας ως αιχμή τη δυνατότητα ένας εργαζόμενος διανομέας της εταιρείας να διαμορφώνει μόνος του το πρόγραμμα εργασίας του, όπως και γινόταν μέχρι πριν λίγο καιρό. Σκοπός της εταιρείας προφανώς, ήταν να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερους διανομείς ώστε να δημιουργήσει μαζί με τις υπόλοιπες «παροχές» που διαφήμιζε φιλοκοινωνικό-φιλεργατικό πρόσημο και να φτιάξει τον απαραίτητο στόλο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για την κερδοφορία της και τον ανταγωνισμό της με τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Η απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο διαμόρφωσης του προγράμματος μέσω των area managers αποκλειστικά με βάση τις δικές τις ανάγκες και όχι των τις ανάγκες των εργαζομένων είναι απαράδεκτη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους διανομείς ιδιαίτερα στους 4ωρους, όπου η συντριπτική τους πλειοψηφία απασχολούνται και σε άλλες εργασίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά .

Η διαμόρφωση του προγράμματος των 4ωρων από την εταιρεία στην ουσία δημιουργεί αντικειμενικά εμπόδιο στο να απασχολούνται σε άλλη εργασία με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι διανομείς στην επιλογή της αναγκαστικής παραίτησης από τη μία ή την άλλη εργασία , ή στην επιλογή του μοντέλου freelancer το οποίο είναι στρατηγική επιλογή πλέον της εταιρείας για να απαλλαγεί από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, παρά το ότι γίνονται απολύσεις (και μάλιστα παράνομες με παρακράτηση μισθού και αποζημίωσης), οι κενές θέσεις εργασίας αντικαθίστανται μόνο με το καθεστώς freelance. Εφόσον υλοποιηθεί η απόφαση της εταιρείας για τα προγράμματα, αυτή θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων και να χάσουν εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα.

Κατά συνέπεια των παραπάνω απαιτούμε από την εταιρεία :

  1. Να ανακαλέσει στην απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους .
  2. Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers
  3. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωροι απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.
  4. Να συμφωνηθεί βάσει νόμου δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους η Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 07/06 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, ομόφωνα αποφάσισε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την 17/6/2022 από τις 12:00 έως τις 16:00

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 17/06 12:30 ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ EFOOD Π. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα 7/6/2022

13 Ιουνίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES