Ανταποκρίσεις, Παραστάσεις διαμαρτυρίας, Φωτογραφίες

Να σταματήσουν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες στα καταστήματα της Pizza Fan – Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση.

Την Παρασκευή 3 Ιούνη πραγματοποιήσαμε μοίρασμα σε καταστήματα της Pizza Fan  στα Εξάρχεια, τα Πατήσια, την Κυψέλη και τα Σεπόλια, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία της εν λόγω εταιρίας. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ) συνάδελφοι διανομείς που εργάζονται σε κατάστημα της Pizza Fan στα Ιωάννινα διεκδικούσαν να λαμβάνουν τα νόμιμα, καθώς δεν καταβάλλεται ο νόμιμος μισθός, οι προσαυξήσεις, τα έξοδα συντήρησης των ιδιόκτητων οχημάτων και τα καύσιμα στους/στις διανομείς. Στις 23 Μαρτίου 2022 συνάδελφος διανομέας απολύθηκε από το τοπικό κατάστημα στα Ιωάννινα επειδή τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά για τις παρανομίες της εταιρίας, ως προς την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Εμείς ως αδελφό σωματείο στην Αθήνα και γνωρίζοντας πολύ καλά τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες της Pizza Fan στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην πόλη των Ιωαννίνων. Ακολουθούν φωτογραφίες από τα μοιράσματά μας καθώς και από την παρέμβαση σε κατάστημα της Pizza Fan Ιωαννίνων την ίδια μέρα.

Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.
Να σταματήσουν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες στα καταστήματα της Pizza Fan.

6 Ιουνίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES