Κείμενα - Προκηρύξεις

TAS – Trans all space courier…..χαμένοι στο διάστημα.

O συνάδελφος Βασίλης Σ. απολύθηκε από την TAS courier  στις 7/10/2020, μια μέρα πριν από την απεργιακή κινητοποίηση που είχε προκηρύξει η ΣΒΕΟΔ στις 8/10/2020 και αφότου ενημέρωσε τον εργοδότη πως θα απεργήσει. Ας σημειωθεί πως αρχικά δεν του καταβλήθηκε:

  1. Η νόμιμη αποζημίωση
  2. Το δώρο Χριστουγέννων
  3. Το επίδομα χρήσης και συντήρησης του ιδιόκτητου δικύκλου τουλάχιστον 15% του βασικού μισθού
  4. Δεδουλευμένα του Οκτωβρίου 2020

Επίσης, δεν του χορηγήθηκαν ποτέ τα Μέσα Ατομικής προστασίας από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν σχεδόν δυόμιση χρόνια.

Μέρος των παραπάνω ποσών (νόμιμη αποζημίωση &  το δώρο Χριστουγέννων) του καταβλήθηκε τμηματικά, ύστερα από την προσφυγή του στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και την κατάθεση αγωγής.

Ο συνάδελφος είναι μέλος της ΣΒΕΟΔ από το 2007. Συμμετέχει στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας του ΣΒΕΟΔ ενώ οπουδήποτε και αν έχει δουλέψει διεκδικεί με σθένος, και ανεξάρτητα από το κόστος, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

 Στις 9/06/2022 και ώρα 9:00, στο κτίριο 11 της Ευελπίδων, αίθουσα 202, εκδικάζεται η ακυρότητα της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου με αρ. πινακίου 3.

 Ζητούμε την επαναπρόσληψή του και την συμμόρφωση της TAS courier με τον νόμο 4611/2019.

 

 

31 Μαΐου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES