Διάφορα

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ» (Μοσχάτο): ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ

Τέλη Σεπτέμβρη 2019 εκδόθηκε η απόφαση από το εφετείο, της αγωγής που είχε κάνει ο συνάδελφος για δεδουλευμένα, έναντι του ψητοπωλείου «Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ». Ο συνάδελφος διεκδικούσε δεδουλευμένα από της 3 Δεκέμβρη 2014 μέχρι της 16 Ιούνη 2016. Η απόφαση, που είναι τελεσίδικη από το εφετείο, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ πληρως τον συνάδελφο και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος:
1. Να του καταβάλλει δεδουλευμένα που προκύπτουν από νυχτερινή και Κυριακάτικη εργασία, από δώρα, επιδόματα και την άδεια.
2. Να του καταβάλλει τα έξοδα κίνησης και συντήρησης του ιδιόκτητου δικύκλου (Βενζίνες, σέρβις).
3. Να του καταβάλλει ένα εβδομαδιαίο ποσό ως αποζημίωση χρήσης για το δικυκλο.
4. Να καταβάλλει μέρος της δικαστική δαπάνης
Να θυμίσουμε τα εξής οσα αναφορά την υπόθεση:
Ο συνάδελφος εργάστηκε από τις 3 Δεκέμβρη 2014 μέχρι τις 25 Nοέμβρη 2016 στο ψητοπωλείο ‘Ο Πρόεδρος” Μοσχάτου, ενώ στη συνέχεια προσλήφθηκε στο κατάστημα « Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ» στα Μελίσσια.
Στις 4/2/2017 το σωματείο παρεμβαίνει έξω απο το κατάστημα του Μοσχάτου διεκδικώντας τη δικαίωση του συναδέλφου, την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και την αποζημίωση εξόδων κίνησης και συντήρησης.
Τον Οκτώβρη του 2017 που ήταν να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η αγωγή του, δέχθηκε επίθεση από τον Βασίλη Τσαρουχά (Ιδιοκτήτη κάποιων καταστηματων της Αλυσίδας «Ο Πρόεδρος) και δύο μπράβους του και απειλήθηκε με ξυλοδαρμό εάν δεν αποσύρει την αγωγή.
Ο συνάδελφος δεν έκανε πίσω. Με την στήριξη του σωματείου, προχωρήσαμε σεαλλαγή σε μύνηση εναντίον του Τσαρουχα και των άγνωστων σε εμάς μπράβων του. Ταυτόχρονα , εξαγγείλαμε στάση εργασίας στις 4 Νοέμβρη 2017 και πραγματοποιήσαμε πετυχημένη, μαζική παρέμβαση στα ψητοπωλεία «ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ» σε Χολαργό και Μελίσσια.
Δεκέμβρης 2017 συζητιέται στο ειρηνοδικείο η αγωγή του συναδέλφου διανομέα έναντι του ψητοπωλείου.
Αρχές Μάρτη 2018, μετά τις παρεμβάσεις, ο Τσαρούχας κατέθεσε µήνυση εναντίον του σωµατείου µας και του απολυµένου συναδέλφου όπου μας εγκαλεί για συκοφαντική δυσφήμιση, λόγω και έργω εξύβριση, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή, εκβίαση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και ψευδή καταμήνυση. Η µήνυση ακόµα βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο και προς το παρόν δεν έχουν ασκηθεί διώξεις στο σωµατείο και στον εργαζόµενο. Τόσο το σωµατείο, όσο και ο συνάδελφος έχουµε προβεί σε µηνύσεις για συκοφαντική δυσφήµιση.
10 Νοέμβρη 2018,ο συνάδελφος καθώς επιστρέφει στο μηχανάκι του μετά από παράδοση παραγγελίας στο Κολωνάκι, δέχεται απειλές από φουσκωτό του Τσαρούχα και συγκεκριμένα «αν δεν είχαμε το δικαστήριο θα είχες φάει ξύλο» και «θα σε πετάξουμε από το μπαλκόνι σου, μόλις τελειώσει το δικαστήριο». Στο τέλος έριξε και μια κλωτσιά στο μηχανάκι καθώς ο συνάδελφος αποχωρούσε. Ο εν λόγω «φουσκωτός» μας είναι γνώριμος, μιάς και συμμετείχε και στην πρώτη επίθεση.
Μετά από αυτό το γεγονός, το σωματείο προχωράει σε έκδοση αφίσας και παρέμβαση σε 4 καταστήματα του «Προεδρου» σε Μοσχάτο, Άλιμο, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, καταγγέλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και διεκδικώντας την δικαίωση του συναδέλφου.
Φλεβάρης 2018 βγαίνει η απόφαση για την αγωγη, όπου το δικαστήριο την κρίνει αόριστη και ο συνάδελφος προχωράει σε έφεση που ορίζεται για 12 Απρίλη 2019.
Σεπτέμβρης 2109 βγαίνει η παραπάνω απόφαση του εφετείου που δικαιώνει πλήρως τον συνάδελφο και τον αγώνα του σωματείου ενάντια στην υποδηλωμένη εργασία, στις εικονικές συμβάσεις, στα ψαλιδίσματα του μισθού μας και στην εργοδοτική τρομοκρατία.

3 Οκτωβρίου, 2019
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES