Διάφορα

«ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» Χαλάνδρι. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ

ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» Χαλάνδρι- ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Τελη Σεπτέμβρη 2019 εκδόθηκε η απόφαση της αγωγής για παράνομη απόλυση, δεδουλεμένα και έξοδα κίνησης και συντήρησης συνάδελφου διανομέα, εκλεγμένου μέλους στο διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου το 2018-2019.
Η απόφαση, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ πληρως τον συνάδελφο και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος:
1. Να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο.
2. Να καταβάλει μισθούς υπηρεμερίας, για όλο το χρονικό διάστημα από την απόλυση και μέχρι να επιστρέψει στην εργασία του.
3. Να του καταβάλλει δεδουλευμένα που προκύπτουν από νυχτερινή και Κυριακάτικη εργασία, από δώρα, επιδόματα και την άδεια.
4. Να του καταβάλλει τα έξοδα κίνησης (βενζίνες) και συντηρησης (σερβις), με βάση την προυπάρχουσα εργατική νομοθεσία, δηλαδή για χρονικό διάστημα που δεν είχε ψηφιστεί ακόμα ο νέος νόμος 4611.
5. Να του καταβάλλει αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Να θυμίσουμε λίγο την υπόθεση:
Ο συνάδελφος άρχισε να εργάζεται με εικονική σύμβαση εργασίας από τον Ιούνη του 2018.
Αρχές Ιούλη 2018 εκλέγεται στο ΔΣ του σωματείου και κοινοποιεί την εκλογή του στην επιχείρηση και μετά παό λίγες μέρες απολύεται. Ο συνάδελφος προσφέυγει στο αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το ΣΕΠΕ δικαιώνει τον συνάδελφο, χαρακτηρίζοντας την απόλυση καταχρηστική και παράνομη. Ο εργοδότης δεν συμορφώνεται με την απόφαση του ΣΕΠΕ και ο συνάδελφος προχωράει σε αγωγή που εκδικάζεται τον Δεκέμβρη του 2018.
Τον Οκτώβρη του 2018, το σωματείο προχωράει σε στάση εργασίας και παρέμβαση στο εν λόγω κατάστημα, στο Χαλάνδρι. Ακόμα καταθέτει αίτημα στο ΣΕΠΕ για έλεγο του καταστήματος.
Ενημερωνόμαστε για τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΣΕΠΕ και όπως ήταν αναμενόμενο καταγράφονται παρανομίες και επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα στον εργοδότη.
Από την απόλυση μέχρι την έκδοση της απόφασης, ο εργοδότης συνεχίζει το ίδιο καθεστώς εργασίας: εικονικές συμβάσεις, μη καταβολή δώρων, επιδομάτων, εξόδων κίνησης και συντήρησης. Όπως είναι αναμενόμενο, ακολουθούν μια σειρά από καταγγελίες στο αρμόδιο ΣΕΠΕ για δεδουλευμένα, δώρα, επιδόματα και εικονικές συμβάσεις και από άλλους συναδέλφους.
Σεπτέμβρης 2109: Βγαίνει η παραπάνω απόφαση που δικαιώνει πλήρως τον συνάδελφο και τον αγώνα του σωματείου ενάντια στην υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, στις εικονικές συμβάσεις, στα ψαλιδίσματα του μισθού μας και στις κάθε λογής εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

9 Οκτωβρίου, 2019
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES