Ενημέρωση για την απεργιακή συγκέντρωση – μοτοπορεία στις 28 Φλεβάρη 2024
Ανταποκρίσεις

Ενημέρωση για την απεργιακή συγκέντρωση – μοτοπορεία στις 28 Φλεβάρη 2024

Τα μέλη του σωματείου βρεθηκαμε στις 12:00 στο πεδίον του Άρεως για να προετοιμάσουμε την προσυγκέντρωση.
Κρεμάσαμε τα πανό, συνδέσαμε το ηχοσύστημα για ανακοινώσεις και μουσική, βάλαμε τις σημαίες του σωματείου στα μηχανάκια και πιάσαμε πόστα μοιράζοντας το απεργιακό κείμενο της ΣΒΕΟΔ. Σιγά σιγά άρχισαν να πλαισιώνουν τη συγκέντρωση συνάδελφοι απεργοί, ανάμεσα μας αρκετοί διανομείς της εφουντ. Από την μικροφωνικη διαβάζαμε το κείμενο για το έγκλημα στα Τέμπη και για τις διεκδικήσεις μας. Βάζοντας και εμείς, με την σειρά μας, ένα λιθαράκι ενάντια στην ατιμωρησία των υπευθύνων, την συγκάλυψη και την σιωπή για το έγκλημα στα Τέμπη.

Μετά τις 14:00 ξεκίνησε η απεργιακή μοτοπορεία με κατεύθυνση τα κεντρικά γραφεία της εφουντ στην λ. Ηρακλείου στο νέο Ηράκλειο. Στην μοτοπορεία συμμετείχαν περίπου 200 απεργοί και πάνω από 140 δίκυκλα. Στείλαμε μύνημα ενότητας και αγώνα στον πολυεθνικό γίγαντα και συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων διανομεων της efood, που παλεύουν για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση. Η αποτίμηση της απεργίας και της μοτοπορείας κρίνεται θετική. Είμασταν αρκετοί συνάδελφοι, μοιράστηκαν περίπου 500 κείμενα και η εταιρεία πήρε το μύνημα πως οι εργαζόμενοι διανομείς της δεν είναι μόνοι τους.

Το επόμενο απεργιακό ραντεβού μας ειναι στις 17 Απρίλη 2024 στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και θα καλέσει και η ΣΒΕΟΔ.

Στήριξη – οργάνωση – συμμετοχή στο σωματείο

13 Μαρτίου, 2024
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES