Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Β.Β. από το κατάστημα της Δάφνης/Ζωγράφου
Κείμενα - Προκηρύξεις

Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Β.Β. από το κατάστημα της Δάφνης/Ζωγράφου

Μιλώντας για την Γενική Ταχυδρομική της οικογένειας Βαρζακάκου αυτά που έρχονται κατευθείαν στο νου των εργαζομένων είναι οι χαμηλοί μισθοί, η εντατικοποίηση, η εργασιακή αβεβαιότητα, το αδιάκοπο πούλημα των μητρικών καταστημάτων σε πράκτορες/franchise ή η αγορά των καταστημάτων από την μητρική, η εργοδοτική τρομοκρατία
και οι απολύσεις εργαζομένων. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα. Μόνο που οι απολύσεις και μάλιστα οι απολύσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και συνδικαλίζονται για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων είναι πια η παγιωμένη στρατηγική της εταιρείας.
Η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Β.Β που εργαζόταν στο κατάστημα Δάφνης/Ζωγράφου επιβεβαιώνει την παραπάνω στρατηγική. Ο συνάδελφος Β.Β εργάζεται χρόνια στη εταιρεία και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο της ΓΤ με αφορμή και αιτία την έντονη συνδικαλιστική δράση του. Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε μετατεθεί σε τρία διαφορετικά καταστήματα με σκοπό να τον ωθήσουν στην παραίτηση. Ο συνάδελφος είχε δικαιωθεί για όλα αυτά από το αρμόδιο ΣΕΠΕ μετά την προσφυγή του για όλα τα παραπάνω.
Η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου στοχεύει στο να κλείνουν στόματα και να σκύβουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είτε της μητρικής είτε των franchise.
Ο συνάδελφος Β.Β με την βοήθεια των συναδέλφων του και ως μέλος της Επιτροπής Εργαζομένων στην Γενική ταχυδρομική γνωστοποίησε την όλη κατάσταση και στην Συνέλευση του σωματείου ΣΒΕΟΔ.
Την Πέμπτη της 9ης Νοεμβρίου και ώρα 8.00 π.μ , ημέρα γενικής απεργίας, το σωματείο μας, συγκροτημένα με παλμό και αγωνιστική διάθεση προχώρησε σε παρέμβαση στο κατάστημα Δάφνης/Ζωγράφου. Η επιτροπή εργαζομένων Γ.Τ και μέλη της ΣΒΕΟΔ φορώντας τα απεργιακά γιλέκα με σημαίες και κείμενα, ενημερώσαμε μέσα από μικροφωνική εγκατάσταση το καθεστώς εργασίας, δηλώσαμε την στήριξή μας στο συνάδελφο και καταγγείλαμε την απόλυσηή του. Τις ώρες δράσης και παρέμβασης έξω από το κατάστημα υπήρξε κάλεσμα και από την Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.
Μετά την ενημέρωση των εργαζομένων, των περαστικών και το ων πελατών ,τα μέλη του σωματείου μας αποχώρησαν συγκροτημένα για την συμμετοχή μας στην απεργιακή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Κλείνοντας να αναφέρουμε πως ο συνάδελφος είχε προσφύγει στο αρμόδιο ΣΕΠΕ καταγγέλοντας την εκδικητική και παράνομη απόλυσή του. Στις 24 Νοεμβρίου έγινε η τριήμερης συνάντηση με την εργοδοσία. Κατά την τριμερή οι ισχυρισμοί της ΓΤ δεν έπεισαν κανένα, ο συνάδελφος απέδειξε την καταχρηστικότητα της απόλυσης και αναμένουμε το πόρισμα. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως στην περίπτωση της απόλυσης του συναδέλφου Γ.Π. το πόρισμα του ΣΕΠΕ συνιστά στην εταιρεία να επαναπροσλάβει τον συνάδελφό.
Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Β.Β. από το κατάστημα της Δάφνης/Ζωγράφου
και του συναδέλφου Γ.Π από το κατάστημα Κηφισιάς 
Ίσα δικαιώματα και μισθό στους εργαζόμενους της μητρικής και τον πρακτόρων.
8 Δεκεμβρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES