Προς τους συναδέλφους διανομείς της Efood: Απάντηση του ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας για το αίτημα συνάντησής μας με θέμα τα πρόστιμα για τη μη διενέργεια rapid test.
Επιτροπή εργαζομένων ΣΒΕΟΔ efood, ΠΝΠ - COVID 19

Προς τους συναδέλφους διανομείς της Efood: Απάντηση του ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας για το αίτημα συνάντησής μας με θέμα τα πρόστιμα για τη μη διενέργεια rapid test.

Συνάδελφοι, ύστερα από αίτημά μας για συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας για το θέμα των προστίμων, το ΣΕΠΕ μας απάντησε τα εξής:

1. η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα λόγω ασθένειας της Προϊσταμένης

2. το ΣΕΠΕ «έχει απευθύνει ήδη ερώτημα στο Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το ζήτημα των προστίμων των εργαζομένων για τα RapidTest και δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προτού λάβει ενημέρωση».

Ως σωματείο, λειτουργούμε πάντοτε διερευνητικά, στα πλαίσια της προσεκτικής εξέτασης νόμων και διατάξεων ενώ τελικό κριτήριό μας είναι το ταξικό συμφέρον του επαγγέλματος και της τάξης, δηλαδή όλων μας.

Έχουμε ήδη σχολιάσει με προηγούμενη ανακοίνωση (https://sveod.gr/?p=3007) ότι η εγκύκλιος του Οκτωβρίου για τα rapid test, ρίχνει το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας στην πλάτη των εργαζομένων ενώ τα σχετικά πρόστιμα λειτουργούν τιμωρητικά. Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι βάσει της εγκυκλίου, η οριστικοποίηση της δήλωσης ή μη δήλωσης του Rapid Test, γίνεται από τον εργοδότη. Ο εργοδότης, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και τη λογική, είναι πάντοτε ο υπεύθυνος για όλα τα θέματα υγείας κι ασφάλειας στην εργασία.

Συνιστούμε στους συναδέλφους σε όλες τις ζώνες να έρθουν σε επαφή με τα μέλη μας και να συζητήσουν το θέμα ώστε η εικόνα και η γνώμη όλων μας να μεταφερθεί άμεσα στην συνέλευση του σωματείου. Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από την απάντηση του ΣΕΠΕ, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λόγος άμεσης πληρωμής των προστίμων. Ειδικότερα, σ’ ότι αφορά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν για μέρες ρεπό ή άδειας, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, υπάρχει οφθαλμοφανής αντίφαση με τις διατάξεις της εγκυκλίου αλλά και με τις ημερομηνίες εφαρμογής – ισχύος της.

12 Ιανουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES