Κείμενα - Προκηρύξεις, Ψηφίσματα

Ψήφισμα αλληλεγγύης στις συλληφθείσες απεργούς της 16ης Μάρτη

Στις 16 Μαρτίου του 2023 το σωματείο Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου  συμμετείχε στη μεγάλη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ. Μια απεργία ενάντια στις πολιτικές που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη  καθώς και τη συνολική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με αιχμή τον Ν. 4808/21 .

Χιλιάδες κόσμου απεργούν,  σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, συνελεύσεις γειτονιάς και βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσουν. Να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα παραλείψεων που συνέβη στα Τέμπη και οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπων στον τραυματισμό πολλών άλλων και σε άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ενώ η απεργιακή πορεία κινείται στους κεντρικούς δρόμους Πατησίων – Σταδίου – Πανεπιστημίου – πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας ειρηνικά την λύπη τους και καταγγέλλοντας όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο οι αστυνομικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιτεθούν Χωρίς καμία πρόκληση. Η επίθεση σημειώθηκε στα απεργιακά μπλοκ των σωματείων ΣΒΕΟΔ και σωματείο σερβιτόρων μαγείρων τη στιγμή που αυτά βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος. Από κει και πέρα σκοπός των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να διαλύσουν την ήρεμη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και να καταδιώξουν απεργούς και τους διαδηλωτές στα στενά και τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Με μανία και χυδαιότητα επιτέθηκε στον κόσμο της δουλειάς και των αγώνων. Εκείνη τη μέρα χτυπήθηκαν πολίτες από τις αστυνομικές δυνάμεις με όλους τους τρόπους. Χτυπήθηκαν με γκλομπς και ασπίδες, πνίγηκαν σε δακρυγόνα και χημικά πολέμου που εξαπέλυσε η αστυνομία και χτυπήθηκε κόσμος από γερανοφόρα και συμβατικά οχήματα της αστυνομίας. Ξεκάθαρα από τύχη και μόνο δεν υπήρχε κάποιος βαρύς τραυματισμός από την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία. Συγκεκριμένα πέντε μέλη του σωματείου μας διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες. Για ώρες μετά τη εκδήλωση της επίθεσης στο σύνταγμα και ενώ οι απεργοί προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν την πορεία τους  καταδιώκονται εγκλωβίζονται και χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής.

Σε όλο αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ασύμμετρης βίας εντάσσεται ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη στον σωρό των δύο γυναικών της Νεφέλης Σιώζου και της Παναγιωτακοπούλου Άννας οι οποίες είναι μέλη της οργάνωσης Διαρκής Αγώνας για την Ταξική Απελευθέρωση.

Το σωματείο μας έχοντας συμμετάσχει και βιώσει την αστυνομική βία εκείνης της μέρας και έχοντας βαθιά ταξική αλληλεγγύη και κοινωνική ενσυναίσθηση για όλους όσους επέλεξαν να απεργήσουν και να βρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση,στέκεται αλληλέγγυο και απαιτεί την αθώωση των απεργών Νεφέλη Σιώζου και Παναγιωτακοπούλου Άννας.

 

 

27 Μαρτίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES