Ψήφισμα για την απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη απο τις εκδόσεις Άγρα
Ψηφίσματα

Ψήφισμα για την απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη απο τις εκδόσεις Άγρα

Το πρωτοβάθμιο σωματείο «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου» καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή Ντίνου Παλαιστίδη που συνιστά κατάφορη επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελαστικοποίηση, οι βλαπτικές μεταβολές και η πρόσθετη εργασία τείνουν πλέον να γίνουν  ο κανόνας σε μια αγορά όπου οι εργοδότες ανακηρύσσουν τις επιχειρήσεις τους σε σατραπείες και τους εργαζόμενους σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα.

Συγκεκριμένα ο κος Πετσόπουλος των εκδόσεων Άγρα αποφασίζει και διατάζει περιφρονώντας κάθε έννοια εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαίου.

Εμείς, από την πλευρά μας θα θέλαμε να του επισημάνουμε πως πλανάται εάν πιστεύει πως στη λεωφόρο της αλαζονείας του δεν θα μας βρει εμπόδιο.

Όπως και παλιότερα με άλλους συναδέλφους από το χώρο του βιβλίου, έτσι και τώρα, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο Ντίνο μέχρι τη τελική δικαίωσή του γιατί στο πρόσωπο του καθρεφτίζονται οι αγώνες όλων μας.

Και σας διαβεβαιώνουμε πως τα αντανακλαστικά μας δεν βρίσκονται σε Αγρανάπαυση.

 

 

Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Φεβρουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES