Κείμενα - Προκηρύξεις

Skroutz Last Mile: Ανακοίνωση – ενημέρωση προς τους συναδέλφους για τις τελευταίες μεθοδεύσεις της εταιρείας

Συνάδελφοι/ισσες εργαζόμενοι/ες ως courier ταχυμεταφορείς στην εταιρεία Σκρουτζ, το σωματείο μας ενημερώθηκε για την καταχρηστική και μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας σας. Συγκεκριμένα εμπεριέχεται ο όρος “Σύμβαση Συνεργασίας” παρότι η σχέση εργασίας είτε ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, είναι ξεκάθαρα σχέση εξαρτημένη και ως τέτοια θα έπρεπε να αναφέρεται. Στο προστιθέμενο τμήμα της τροποποιημένης  σύμβασης εργασίας η εταιρεία υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι καλύπτουν έκτακτες και παροδικές ανάγκες, πράγμα που αντιβαίνει κάθε ίχνος λογικής, τη στιγμή που είναι γεγονός ότι οι ανάγκες της εταιρείας ταχυμεταφοράς Skroutz Last Mile για υπηρεσίες διανομής είναι πάγιες και διαρκείς. Η τροποποίηση αυτή αποτελεί κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος και υπέρβαση της καλής πίστεως μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου. Τροποποίηση που είναι στην πραγματικότητα εκβιασμός, μιας και εφόσον δεν υπογραφεί από μέρους των εργαζομένων, κλειδώνει η εφαρμογή και αρνείται σε κάθε εργαζόμενο συνάδελφο τη νόμιμη παροχή εργασίας. Συνάδελφοι/ισσες,το σωματείο προτείνει εάν υπογράψετε την προαναφερόμενη τροποποίηση, να αναγράφετε “με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου”. Στη συνέχεια προτείνουμε να προβούμε μαζί σε καταγγελία στα αρμόδια ΣΕΠΕ για μονομερή τροποποίηση των όρων σύμβασης . Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σωματείο μας στα παρακάτω στοιχεία.

e-mail: [email protected]

Τηλ επικοινωνίας: 6946747244

2 Απριλίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES