Τρίτη 7/2/2023 – Εκδίκαση της έφεσης της TAS courrier
Κείμενα - Προκηρύξεις

Τρίτη 7/2/2023 – Εκδίκαση της έφεσης της TAS courrier

TAS…formers courier

Στις 7 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Τρίτη, εκδικάζεται η έφεση της TAS courier. Η  TAS courier άσκησε έφεση στην πρωτοδίκη απόφαση που δικαίωνε τον συνάδελφο και μέλος του σωματείου Βασίλη Σ. Ο συνάδελφος απολύθηκε την ημέρα της 24ωρης απεργίας του ΣΒΕΟΔ στις 10 Οκτώβρη 2020 και είχε προσφύγει με αγωγή στα εργατικά δικαστήρια ενάντια στην εκδικητική και παράνομη απόλυση του και αξιώνοντας την καταβολή της αποζημίωσης χρήσης και συντήρησης του δικύκλου του (τουλάχιστον ίσο με το 15%του βασικού μισθού), καθώς και των εξόδων για τα μέσα ατομικής προστασίας.

Το δικαστήριο είχε δικαιώσει το συνάδελφο τόσο για την εκδικητικότητα της απόλυσης όσο και για τα δεδουλευμένα.

Η επιχείρηση μέσα σε τρία χρόνια έχει αλλάξει δύο νομικές μορφές και έδρες, την τελευταία φορά μετά την παραπάνω δικαστική απόφαση. Η TAS courier παίζει κρυφτό πίσω από την αλλαγή των ΑΦΜ, για να αποφύγει τις υποχρεώσεις της. Στο τέλος όμως η αλήθεια θα λάμψει και θα βγει από την κρυψώνα της…

Αυτές οι κινήσεις της TAS courier, δείχνουν τον τρόπο σκέψης της αλλά και την αξιοπιστία της απέναντι σε εργαζόμενους. Αναμένουμε την δικαίωση του συναδέλφου και σε δεύτερο βαθμό.

Στον αγώνα μας για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων του επαγγέλματός μας συναντάμε δυσκολίες σε συλλογικό επίπεδο για την θεσμοθέτηση τους και σε ατομικό για την εφαρμογή τους. Ωστόσο προχωράμε σταθερά, με νίκες ευρύτερες και ατομικές προς την επίτευξη των στόχων μας, που είναι η βελτίωση των όρων εργασίας για τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου και η ένταξή μας στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Δικαίωση του συναδέλφου Β. Σ από το εφετείο

Η απεργία δεν είναι νόμιμη ή παράνομη είναι δίκαιη

Άμεση επαναπρόσληψη και καταβολή δεδουλευμένων από την TAS courier

4 Φεβρουαρίου, 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES