Nέα και ανακοινώσεις

Να σταματήσουν τώρα όλες οι πλατφόρμες παραγγελιοληψίας τη διανομή

Παρά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, η πλατφόρμα e food και άλλες πλατφόρμες, παραμένουν ανοιχτές για παραγγελιοληψία. Ως σωματείο, ως εργαζόμενοι/ες οδηγοί δικύκλου, θέτουμε επιτακτικά το εξής ερώτημα στο Υπουργείο Εργασίας και αναμένουμε άμεση απάντηση: Για ποιο λόγο επιτρέπεται η λειτουργία των πλατφορμών παραγγελιοληψίας όταν απαγορεύεται η μετακίνηση από την Πολιτική Προστασία και η εργασία σε εξωτερικούς χώρους από το Υπουργείο; Και να προσθέσουμε πως, οι “ανοιχτές πλατφόρμες” αποτελούν μέσο πίεσης και εκβιασμού από τα συνεργαζόμενα καταστήματα προς τους συναδέλφους μας στις γειτονιές του λεκανοπεδίου.

Το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων επιβάλλεται να παρέμβει με συμπληρωματική ανάρτηση στην ανακοίνωση του Σαββάτου, η οποία να υποχρεώνει τις πλατφόρμες σε άμεσο “τερματισμό λειτουργίας” μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας και την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Σε διαφορετική περίπτωση, από κάθε άποψη, ηθικά και νομικά, υπεύθυνοι για κάθε εργατικό ατύχημα – δυστύχημα, καθίστανται το κράτος, οι εργοδότες αλλά και οι εταιρείες ψηφιακής διαμεσολάβησης (πλατφόρμες), εφόσον συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες παρά τη σαφή και ρητά διατυπωμένη απαγόρευση.

Συνάδελφοι/ισσες, με το ανάστημα, τα επιχειρήματα και τις οδηγίες που μας δίνει το σωματείο, μπορούμε να βάλουμε τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων που, χρόνο τον χρόνο, πληθαίνουν και θεωρούμε πως η φετινή γρήγορη ανακοίνωση του Υπουργείου είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της αντίστασης όλων μας όλα αυτά τα χρόνια.

Τέτοιες ώρες και μέρες, ο νους μας είναι πάντα στην ασφάλειά μας αλλά και στους τσακισμένους κι αδικοχαμένους συναδέλφους μας, που “έπεσαν” στη μάχη του μεροκάματου υπό τέτοιες ή αντίστοιχες συνθήκες.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

24 Ιανουαρίου 2022

24 Ιανουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES