Nέα και ανακοινώσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ – ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

Συνάδελφοι/ισσες,

εργαζόμενοι και εργαζόμενες οδηγοί δικύκλου, ταχυμεταφορείς, ταχυδιανομείς και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών από όλη την Αθήνα, από κάθε γωνιά της Αττικής ενημερώνουν συνεχώς το σωματείο πως η ολισθηρότητα των δρόμων λόγω της χιονόπτωσης και του πάγου έχει καταστήσει την οδήγηση αδύνατη.

Οι διανομές στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την χώρα αναβάλλονται μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ως σωματείο είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση: Οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, μαγαζί ή κατάστημα θέσει τη ζωή των συναδέλφων/ισσών μας σε κίνδυνο θα μας βρει μπροστά του. Πλέον δεν υπάρχει άλλος χώρος για να «δώσουμε τόπο στην οργή».

Συνάδελφοι/ισσες,

πρώτα από όλα η ασφάλειά μας – Δεν οδηγούμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Δεν ρισκάρουμε, δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Οπότε,πως κινούμαστε διαδικαστικά, τι κάνουμε σε περίπτωση που ο εργοδότης ή η επιχείρηση στην οποία εργαζόμαστε δεν θέσει σε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλειά μας;

1.Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να εξηγήσουμε στον εργοδότη ή τον προϊστάμενο το λόγο που δεν μπορούμε να εκτελέσουμε την εργασία μας (χιονόπτωση, ολισθηρότητα οδοστρώματος, παγετός κλπ).

2.Σε περίπτωση που τα επιχειρήματά μας πέσουν στο κενό, δεν υπάρξει διάθεση επικοινωνίας και απειληθούμε με απόλυση ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο στο τηλ. 6946 747244 ή στέλνουμε e-mail στο [email protected]

3.Παράλληλα από τον υπολογιστή ή το κινητό στέλνουμε e-mail στην επιθεώρηση εργασίας όπου αναφέρουμε εν συντομία το περιστατικό, την πίεση ή την απειλή που δεχθήκαμε καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργαζόμαστε (τα στοιχεία της επιχείρησης είναι τυπωμένα πάνω στις αποδείξεις).

4.Το ίδιο e-mail μπορούμε να αποστείλουμε στο ΚΕΠΕΑ www.kepea.gr καθώς και στη ΓΣΕΕ στο www.inegsee.gr

5. O εργαζόμενος/η μπορεί να απουσιάσει λόγω δυσχερών καιρικών συνθηκών. Στον ιδιωτικό τομέα, όταν υπάρχει αδυναμία προσέγγισης ονομάζεται ανυπαίτια αδυναμία εκ μέρους του εργαζομένου. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το ημερομίσθιο και ο εργαζόμενος μπορεί να απουσιάσει καθώς δεν μπορεί να προσεγγίσει ή να εκτελέσει την εργασία του λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του χιονιού.

Συνάδελφοι/ισσες, είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν διεκπεραιώνουμε παραγγελίες που μας εκθέτουν σε κίνδυνο ή είναι αδύνατον να παραδοθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά μας για μια μερίδα φαγητού, ένα δέμα ή ένα φάκελο, που επί της ουσίας δεν πρόκειται να λείψει από κανέναν.Το σημαντικότερο είναι να γυρνάμε σώοι και αβλαβείς στο σπίτι και τους αγαπημένους μας.

Αρνούμαστε να εργαστούμε για ανάλγητους εργοδότες. Ενωμένοι/ες δίνουμε τέλος στον εργοδοτικό ζόφο.

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

24 Ιανουαρίου 2022.

24 Ιανουαρίου, 2022
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES