Υπόμνημα της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου προς το Υπουργείο Εργασίας
Nέα και ανακοινώσεις, Διάφορα

Υπόμνημα της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου προς το Υπουργείο Εργασίας

Σήμερα 30.09.20, το σωματείο “Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου” καταθέσαμε το υπόμνημά μας προς το Υπουργείο Εργασίας με αριθμό πρωτοκόλλου 38226/4664 ενόψει της απεργίας που έχουμε κηρύξει για την Πέμπτη 8 Οκτώβρη 2020, με το οποίο ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό.


Ολόκληρο το υπόμνημα εδώ


“Κύριε Υπουργέ,

στο υπόμνημα που ακολουθεί καταθέτουμε τη βιωματική μας εμπειρία για την εργασιακή πραγματικότητα του σήμερα, τις απόψεις, τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις του πρωτοβάθμιου ομοιοεπαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ). Καταθέτουμε την συλλογική ανάλυση της συνέλευσής μας για το πλήθος των ζητημάτων που αφορούν το επάγγελμα του οδηγού δικύκλου (courier – ταχυμεταφορέα /delivery – ταχυδιανομέα /υπαλλήλου εξωτερικών εργασιών). […] Πέρα όμως από τους συναδέλφους και το υπουργείο, το παρόν υπόμνημα έχει για εμάς μια επιπλέον και ταυτόχρονα εξίσου σημαντική αξία. Πρόκειται για μια πλατφόρμα διαλόγου με το σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα από το επάγγελμα και τον κλάδο. Πιστεύουμε πως με απλό, ειλικρινή και κατανοητό τρόπο ξεδιπλώνουμε τις πτυχές της εργασιακής καθημερινότητας όπως είναι πραγματικά, όπως τη βιώνουμε ως εργαζόμενοι χωρίς βερμπαλισμούς, παραμορφωτικές διαστρεβλώσεις και δημιουργική λογιστική.”

30 Σεπτεμβρίου, 2020
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES