Ανταπόκριση από την Απεργία της 10ης Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη
Φωτογραφίες

Ανταπόκριση από την Απεργία της 10ης Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Την Πέμπτη 10 Ιούνη 2021, το σωματείο μας κάλεσε και συμμετείχε στην 24ωρη απεργία ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να αφήσουμε τα μηχανάκια μας και να βρεθούμε κι εμείς πλάι στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις που είχαν καλέσει συνδικάτα και οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρωθήκαμε στο σωματείο νωρίς το πρωί και πορευτήκαμε προς τα Χαυτεία, όπου ήταν και το σημείο που είχαμε καλέσει σε προσυγκέντρωση. Ανοίξαμε πάνο με σύνθημα:

“ΑΝΥΠΑΚΟΗ – Κατάργηση του νομοσχεδίου στην πράξη”

και σταθήκαμε στη Σταδίου μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το μπλοκ μας αριθμούσε περίπου τα 200 άτομα. Πορευτήκαμε μαζί με την απεργιακή διαδήλωση με κατεύθυνση το Σύνταγμα, όπου και σταθήκαμε κάμποσα λεπτά μπροστά από τη Βουλή. Στη συνέχεια κάναμε πορεία μέχρι τα γραφεία μας στη Σκυλίτση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

έχουμε δει νόμους να μένουν στα χαρτιά όταν πυκνώνουν οι αντιστάσεις. Θεωρούμε χρέος των σωματείων να προτάξουμε την ΑΝΥΠΑΚΟΗ και να δώσουμε τα εφόδια στην τάξη μας να αντιπαλέψει μέσα στην εργασιακή συνθήκη που επιβάλλεται.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ,
ΑΠ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

16 Ιουνίου, 2021
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σκυλίτση 10, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES