Ανταπόκριση από τη σημερινή στάση εργασίας (24 Απρίλη 2021)

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, σήμερα βγήκαμε στο δρόμο, κόντρα στον καιρό, αυτή τη φορά όχι για να μεταφέρουμε παραγγελίες και δέματα στη βροχή, αλλά για να το πούμε απλά:

Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά


Από νωρίς το μεσημέρι, στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, παρ’ όλη τη βροχή, η παρουσία μας ήταν δυναμική. Βγήκαμε στο δρόμο και πορευτήκαμε μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και απλωθήκαμε κατά μήκος της πιάτσας των καταστημάτων περιφρουρώντας τη στάση εργασίας, μιλώντας με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της περιοχής.

Για το σωματείο μας, η ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά αποτελεί πάγιο αίτημα για το οποίο παλεύουμε από την αρχή της ίδρυσής μας, εδώ και 14 χρόνια.
Όλοι και όλες εμείς που εργαζόμαστε στο δρόμο, οι ταχυμεταφορείς (courier), ταχυδιανομείς (delivery) και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο, δουλεύουμε οδηγώντας καθημερινά σε κακοφτιαγμένους δρόμους, δεχόμενοι/ες συνεχόμενους κραδασμούς στο σώμα μας, πολύ συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέσα στο άγχος και το καυσαέριο.
Η πολύωρη καθημερινή οδήγηση, μας επιβαρύνει με πλήθος μυοσκελετικών, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα και δυστυχώς το επάγγελμά μας βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που μετρούν αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*