Παρέμβαση στο ΠΕΚΑ Αττικής

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης Αττικής (Κηφισίας 178, Χαλάνδρι) με την παρουσία περίπου 20 ατόμων (μέλη του Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού, της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση και αλληλέγγυοι/ες).

Το ΠΕΚΑ είναι η αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ που ελέγχει τις καταγγελίες του συνόλου των εργαζομένων σε πρώτο βαθμό. Ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί ήταν από τη μια η απορριπτική απόφαση καταγγελίας για μη καταβολή ενσήμων συναδέλφισσάς μας και από την άλλη να αναδείξουμε τα εμπόδια που γενικά βάζει η συγκεκριμένη υπηρεσία στη διεκδίκηση των ενσήμων μας.

Κατά την παρέμβαση μας στη συγκεκριμένη υπηρεσία κάναμε σαφές ότι δε θα αφήσουμε καμία συναδέλφισσα και κανένα συνάδελφο μόνο απέναντι στα γραφειοκρατικά εμπόδια του ΕΦΚΑ.

Όση ώρα μέλη των σωματείων και των ομάδων ήταν στα γραφεία του ΠΕΚΑ, έγινε μοίρασμα στους εργαζομένους και τις εργαζόμενες της υπηρεσίας, καθώς και έξω από το κτήριο σε περαστικούς/ές. Ακόμη, αναρτήθηκε πανό επί της λεωφόρου Κηφισίας, ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια σχετικά με το θέμα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία, στις αρμόδιες υπηρεσίες, στις πιάτσες, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Να μην αφήσουμε τον ΕΦΚΑ στα χέρια των αφεντικών

Οργάνωση στα σωματεία – αντίσταση – αγώνας

Δείτε εδώ το κείμενο που μοιράζαμε

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*