Παρέμβαση στο ΠΕΚΑ Αττικής
Nέα και ανακοινώσεις

Παρέμβαση στο ΠΕΚΑ Αττικής

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης Αττικής (Κηφισίας 178, Χαλάνδρι) με την παρουσία περίπου 20 ατόμων (μέλη του Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού, της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση και αλληλέγγυοι/ες).

Το ΠΕΚΑ είναι η αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ που ελέγχει τις καταγγελίες του συνόλου των εργαζομένων σε πρώτο βαθμό. Ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί ήταν από τη μια η απορριπτική απόφαση καταγγελίας για μη καταβολή ενσήμων συναδέλφισσάς μας και από την άλλη να αναδείξουμε τα εμπόδια που γενικά βάζει η συγκεκριμένη υπηρεσία στη διεκδίκηση των ενσήμων μας.

Κατά την παρέμβαση μας στη συγκεκριμένη υπηρεσία κάναμε σαφές ότι δε θα αφήσουμε καμία συναδέλφισσα και κανένα συνάδελφο μόνο απέναντι στα γραφειοκρατικά εμπόδια του ΕΦΚΑ.

Όση ώρα μέλη των σωματείων και των ομάδων ήταν στα γραφεία του ΠΕΚΑ, έγινε μοίρασμα στους εργαζομένους και τις εργαζόμενες της υπηρεσίας, καθώς και έξω από το κτήριο σε περαστικούς/ές. Ακόμη, αναρτήθηκε πανό επί της λεωφόρου Κηφισίας, ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια σχετικά με το θέμα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία, στις αρμόδιες υπηρεσίες, στις πιάτσες, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Να μην αφήσουμε τον ΕΦΚΑ στα χέρια των αφεντικών

Οργάνωση στα σωματεία – αντίσταση – αγώνας

Δείτε εδώ το κείμενο που μοιράζαμε

17 Ιουλίου, 2021
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES