Χαιρετίζουμε την Επιτροπή Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Ε.Ε.Ο.Δ.) Λάρισας


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Με μεγάλη μας χαρά και προσοχή παρακολουθούμε την προσπάθεια της Επιτροπής σας στην πόλη της Λάρισας. Η επιτυχής και μαζική μοτοπορεία και παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώσατε την Πέμπτη 22 Απρίλη για την ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα & Ανθυγιεινά ένσημα, αποτελεί παράδειγμα για όλους και όλες μας. Μας δείχνει ότι ο συστηματικός και συνεπής συνδικαλισμός βάσης θα κερδίζει πάντα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Σε ένα επάγγελμα σπασμένο, με την υποδηλωμένη και την αδήλωτη εργασία να αποτελεί κανόνα στη πόλη της Λάρισας, η Επιτροπή δείχνει τον δρόμο και ανοίγει την προοπτική για το πώς θα έρθουν καλύτερες μέρες στο επάγγελμά μας. Η 22η Απρίλη δεν αποτέλεσε απλώς μια μέρα ορατότητας των προβλημάτων του επαγγέλματός μας στην Λάρισα, όπως πολλά μέσα την μετέδωσαν. Η οργάνωση των δίκαιων αιτημάτων, οι ώρες συζήτησης με συναδέλφους, η παρεμβάσεις και τα καλέσματα χέρι- χέρι, η ζύμωση με παλιούς και καινούργιους, οι αγωνίες για
τον τρόπο και την ενδεχόμενη αποτελεσματικότητα των μέσων σε σχέση με τον κοινό σκοπό μας, η στρατηγική, όλα συμπυκνώνονται σε τέτοιες μέρες ορόσημο, ενώ όταν είναι μαζικές και δυναμικές, μας δίνουν τόσο σε εσάς, όσο και σε εμάς, δύναμη για τη συνέχεια.

Ως Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο, ως Σ.Β.Ε.Ο.Δ., και ως συνάδελφοι χαιρετίζουμε την προσπάθειά σας, την αναγνωρίζουμε και σας ευχαριστούμε για την προοπτική που ανοίγετε. Το επάγγελμα των ταχυδιανομέων – ταχυμεταφορέων και εξωτερικών υπαλλήλων με δίκυκλο έχει απλωθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές πόλεις, τα προβλήματα, ωστόσο είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά. Θέση μας αποτελεί ότι, ο συντονισμός μας, με εσάς αλλά και με παρόμοια εγχειρήματα, η στρατηγική που ενδεχομένως μελλοντικά κληθούμε να χαράξουμε από κοινού και η ευρύτερη επικοινωνία και ανταλλαγή εμπειριών, είναι αναγκαία συνθήκη για την προώθηση των συμφερόντων του επαγγέλματος. Σας καλούμε λοιπόν, επισήμως πλέον, να μας ενημερώνετε για τη ζωή και τη δράση της Επιτροπής σας, συνεισφέροντας στο εγχείρημά σας με οποιονδήποτε τρόπο κρίνετε ότι χρειαστεί.

Συντροφικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ.) Μάης 2021.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*