Από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ COURIER, στις εργολαβικές εταιρείες ενοικιαζόμενης εργασίας ONEX SA και SKYCOM.
Nέα και ανακοινώσεις, Διάφορα

Από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ COURIER, στις εργολαβικές εταιρείες ενοικιαζόμενης εργασίας ONEX SA και SKYCOM.

Από το δημόσιο χαρακτήρα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, στη λουδοβίκεια λογική του letat, cest moi (το κρατος είμαι εγώ).

Στις 10 Απριλίου του 2020, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ COURIER έδωσε μια νέα, υπερεαλιστική διάσταση στην έννοια του fast track. Aνέθεσε απευθείας έργο σε εταιρεία που συστάθηκε μόλις μία μέρα πριν και παράλληλα δήλωσε ψευδώς, πως έλαβε υπόψη την προσφορά της, που είχε καταθέσει στις 26 Μαρτίου 2020, δηλαδή 14 ημέρες πριν καν αυτή συσταθεί!
Πρόκειται για το έργο της κατασκευής ηλεκτρονικής αγοράς (e-market place) και της συντήρησης και τεχνικής υποστήριξής της για 5 χρόνια, αντί του συνολικού ποσού των 250.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., η ανάθεση έγινε στη συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα με την από 26/03/2020 τεχνική και οικονομική προσφορά της. Ωστόσο, αναζητώντας κανείς στο ΓΕΜΗ το καταστατικό της, η εν λόγω εταιρεία στις 26/3/2020 δεν είχε καν συσταθεί.
Η εταιρεία ανήκει σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα, δε διατηρεί καμιά ιστοσελίδα ή λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συστάθηκε στις 9/4/2020, δηλαδή μία (1) ημέρα πριν την απόφαση του Δ.Σ. για ανάθεση του έργου σε αυτήν, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αναφορά στην απόφαση περί τεχνικής και οικονομικής προσφοράς στις 26/3/2020 είναι ψευδής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος ξέρει καλύτερα…
Επιπλέον, η απόφαση αναφέρει ότι για την απευθείας αυτή ανάθεση, ελήφθησαν μεταξύ άλλων οι σχετικές προσφορές και άλλων εταιρειών που προσκλήθηκαν, καθώς και η προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Προφανώς στον Διευθύνοντα Σύμβουλο έχουν δοθεί ναπολεόντεια δικαιώματα, εφόσον καταθέτει προφορικά και όχι εγγράφως την εισήγησή του για ένα τέτοιο έργο, ενώ δεν αναφέρονται οι υπόλοιπες προσφορές που κατατέθηκαν, καθώς και από ποιες άλλες εταιρείες κατατέθηκαν.
Ως σωματείο γνωρίζουμε πως τα λόγια, όπως και οι προφορικές καταθέσεις πετούν, ενώ τα γραπτά μένουν (verba volant, scripta manent). Ένα γραπτό κείμενο δύσκολα μπορεί ν΄ αμφισβητηθεί, ενώ ο προφορικός λόγος μπορεί πολύ εύκολα να ανακληθεί ή ακόμη και να διαψευστεί.
Με αυτήν την απόφαση, το ΔΣ εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για τη διαπραγμάτευση των λοιπών όρων της σύμβασης, την παραλαβή και αποδοχή της πλατφόρμας, την έναρξη λειτουργίας της και γενικώς να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής αγοράς e-market place.
-Πώς εξηγείται λοιπόν, το γεγονός, ότι με απόφαση του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ COURIER, στις 10/4/2020 ανατέθηκε έργο απευθείας σε εταιρεία που συστάθηκε στις 9/4/2020, με αιτιολογία κάποια τεχνική και οικονομική προσφορά της, που κατατέθηκε στις 26/3/2020, δηλαδή σε χρόνο προγενέστερο από τη σύστασή της;
-Πώς εξηγείται το γεγονός, ότι μεταξύ των εταιρειών που κατέθεσαν προσφορές, επιλέχθηκε εταιρεία η οποία συστάθηκε μία (1) ημέρα πριν την απόφαση ανάθεσης;
-Πώς εξηγείται για ένα τόσο εξειδικευμένο, απαιτητικό και διακλαδικό έργο όπως το emarket place, να εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να το παραλάβει μόνος του, χωρίς αυτό να ανατίθεται σε επιτροπή με αρμόδια στελέχη και εμπειρογνώμονες των ΕΛΤΑ COURIER;
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε, πως τον Μάρτιο του 2020 έγινε επερώτηση στη βουλή για «πάρτι» σπατάλης και golden boys στη μαμά ΕΛΤΑ, όπου φαίνεται μέλη της Διοίκησης να κάνουν αυξήσεις αποδοχών στους εαυτούς τους και παράλληλα να προσλαμβάνονται υψηλόμισθοι συνεργάτες στα κρυφά και κατά παρέκκλιση οποιουδήποτε κανόνα διαφάνειας.
ONEX SA και SKYCOM. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Πέρα όμως από την πάγια πολιτική νοοτροπία των ημετέρων, που θέλει τη δημόσια περιουσία λάφυρο στα χέρια της εκάστοτε εξουσίας, ως σωματείο αναγνωρίζουμε πως η στενή συνεργασία των διοικητικών συμβουλίων των ΕΛΤΑ και  ΕΛΤΑ COURIER με την πολυπράγμουσα νεοτσιφλικάδικη ONEX SA και τη θυγατρική της SKYCOM, που μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως εργολάβος ενοικιαζόμενων εργαζόμενων είναι παραγωγικότατη, ιδιαίτερα για τα συμφέροντα των ολίγων.
Δίνει μια νέα διάσταση στη διασπάθιση και τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος και πετά προκλητικά το γάντι στα μούτρα του φορολογούμενου πολίτη.
Στο ξέφρενο νεοφιλελεύθερο αντικοινωνικό πάρτι, που έχει στηθεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια και συνεχίζει να εξελίσσεται μαινόμενο στις πλάτες μας, να υπενθυμίσουμε πως οι ενοικιαζόμενοι με τις συμβάσεις ομηρίας του ενός μήνα αμείβονται με το βασικό μισθό των 600 ευρώ. Την ίδια στιγμή τα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ  COURIER πληρώνουν στις εργολαβικές εταιρείες ενοικιαζόμενης εργασίας, όπως η ONEX SA και η θυγατρική της SKYCOM, 1.300 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Προφανώς πρόκειται για το είδος των ανώτερων μαθηματικών διάσωσης της ελληνικής οικονομίας που επιβλήθηκε στη χώρα από το ΔΝΤ και συνεχίζει να επιβάλλεται από τους δανειστές που αγωνιούν για τους τόκους και τους, οραματικούς για τα συμφέροντά τους, εργολάβους και διαχειριστές συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) τύπου ONEX SA και SKYCOM.
Η βολικά ιδιοφυής για τα ιδιωτικά συμφέροντα, μνημονιακή υπαγωγή των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER στην κατηγορία «Κεφάλαιο Α» σημαίνει, πως αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις του στενού δημόσιου τομέα ως προς τις εργασιακές σχέσεις και με αυτό τον τρόπο έχουν ανοίξει διάπλατα οι πόρτες της άλωσης του δημόσιου πλούτου και των εργασιακών δικαιωμάτων στις λυσσαλέες ορέξεις του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Είναι γεγονός πως τα τελευταία 12 χρόνια πίσω από τις, επί της ουσίας κλειστές πόρτες του κοινοβουλίου, πάρθηκαν αποφάσεις ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Ως σωματείο, ως εργαζόμενοι, ως κοινωνία έχουμε δύο κύριες επιλογές. Ή ανασηκώνουμε τους ώμους  και αποδεχόμαστε τη μοίρα που χαράσσεται για εμάς ή σηκώνουμε τα μανίκια και χαράζουμε τη μοίρα μας.
Οι αιώνες αγώνων της τάξης μας φωτίζουν το δρόμο. Προχωράμε συγκροτημένα, ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και στεκόμαστε κριτικά στον καταιγισμό της προπαγάνδας, που το ιδιωτικό κεφάλαιο ονομάζει ενημέρωση. Γιατί όσο κι αν τον φτιασιδώσεις, όσο κι αν τον παρφουμάρεις επικοινωνιακά, ο ανορθολογισμός δεν είναι κι ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει αναδιάρθρωση προς όφελος της κοινωνίας και του κόσμου της δουλειάς.
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» όμως έρχεται η στιγμή που και η δουλειά τελειώνει.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ KAI ΤΑ ΕΛΤΑ COURIER.

 ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΟΧΤΑΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ.

ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΑΚΗ Γ.

                                     Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

                                                                    Μάιος 2020

11 Ιουνίου, 2020
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES