Διάφορα

Άλλη μια νίκη – Επαναπροσλήψεις στα Goody's

Άλλη μια νίκη-

Oι επαναπροσλήψεις των 2 απολυμένων συναδέλφων στα Goodys Burger House

Λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 11ης Απριλίου 2019, όπου έφερε ως επακόλουθο και την ψήφιση του Ν. 4611(αρθ. 56,57 που αφορούν το επάγγελμα), οι 2 συνάδελφοι απεργοί Κώστας Ζ. και Αλέξανδρος Γ. απολύθηκαν εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης από την επιχείρηση Goodys Burger House στα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής και Λ. Αλεξάνδρας αντίστοιχα. Οι συνάδελφοι δεν το έβαλαν κάτω, όντας και μέλη του σωματείου ξεκίνησαν έναν ανυποχώρητο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους. Όλο αυτό το διάστημα των σχεδών 2 μηνών που διήρκησε ο αγώνας, πέρα από το σωματείο, βρέθηκαν στο πλάι τους αρκετοί συνάδελφοι/ισσες και πλήθος αλληλέγγυου κόσμου.
Οι κινητοποιήσεις από το σωματείο ήταν εκτεταμένες και συνεχείς με μοιράσματα κειμένων για την υπόθεση, παρεμβάσεις σε καταστήματα GoodysBurger House σε όλη την Αττική και πολλή κουβέντα με συναδέλφους διανομείς. Ταυτόχρονα πολλές συλλογικότες και αλληλέγυοι/ες του ανατγωνιστικού κινήματος έκαναν γνωστό το ζήτημα, στήριξαν τους συναδέλφους πραγματοποιώντας παρεμβασεις σε αρκετά καταστήματα σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Η υπόθεση πέρα από τις αυτονόητες καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΠΕ, έφτασε μέχρι και το Υπουργείο Εργασίας ύστερα από αίτημα μας, όπου παρεβρέθηκε η εταιρεία, εκπρόσωποι του Υπουργείου και το σωματείο μας.
Τελικώς και ύστερα από αρκετές πιέσεις, η εταιρεία έκανε πίσω και επαναπροσέλαβε τους συναδέλφους με τους ίδιους όρους που εργάζονταν και πριν απολυθούν. Αν κάτι μας δείχνει όλη αυτή η ιστορία, είναι πως όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Συλλογικά οργανωμένα και με συναδελφικό πνεύμα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα εργοδότη, όσο μεγάλος και να είναι.

Όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει.

ΣΒΕΟΔ

Σεπτέμβριος 2019

15 Σεπτεμβρίου, 2019
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ / TAGS
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Πως λειτουργεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, τι είδους συνδικαλισμό προωθεί και ποιές είναι οι διαφορές της από τα παραδοσιακά σωματεία;

Οι διαδικασίες μας είναι αμεσοδημοκρατικές και δεν προωθούμε ούτε ιεραρχίες ούτε κάθετες ιεραρχικές δομές. Πιστεύουμε και αναδεικνύουμε τις ικανότητες κάθε συναδέλφου και δεν αναγνωρίζουμε πεφωτισμένους ηγέτες και πρωτοπορίες. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τρόποι επικοινωνίας με το σωματείο

Διεύθυνση: Σπύρου Τρικούπη 56, Τ.Κ. 114 73, Aθήνα
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6946747244

Πότε βρισκόμαστε:

Κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα διεξάγονται προπαρασκευαστικές συζητήσεις όπου σκιαγραφούμε διαθέσεις και καταθέτουμε ιδέες, προτάσεις και στρατηγικές προς συζήτηση.
Οι τακτικές μας συνελεύσεις γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 6. Κάθε Τρίτη το σωματείο παραμένει ανοιχτό από τις 6 μέχρι τις 8, για να γνωριστούμε με νέους συναδέλφους.

INTERNATIONAL STRUGGLES

A selection of texts, material, analysis in other languages:

ALL languages HERE or select a language: EN | IT | PT | DE | ES