11 ΑΠΡΙΛΗ 2019: Ένας πρώτος απολογισμός της απεργίας

Συνάδελφοι/ισσες, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους/ες όσοι/ες απεργήσαμε. Η 11η Απριλίου του 2019 αποδείχθηκε μια ημέρα γιορτής και νίκης για όλους εμάς, που εργαζόμαστε πάνω σε δίκυκλο, στο επάγγελμα του ταχυμεταφορέα, διανομέα και υπαλλήλου εξωτερικών εργασιών. Μια ημέρα χαράς και συγκίνησης για το σωματείο μας και ολόκληρη την εργατική τάξη, που γνωρίζει πως ενωμένη είναι ικανή για τα πάντα. Μια ημέρα αφιερωμένη πρώτα απ’ όλα στους συναδέλφους που έχουμε χάσει αλλά και στα χαμόγελα όσων αρνούμαστε να παραμείνουμε αόρατοι/ες και να μας αποκαλούν ως “τα παιδιά με τα παπιά”. Η απεργιακή μοτοπορεία μόνο επιτυχημένη κρίνεται, μιας και ήταν μαζικότατη. Με συμμετοχή από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, συνάδελφοι συνέρρεαν κατά δεκάδες, σε ομάδες από κάθε περιοχή, στο σημείο συνάντησής μας στο Πεδίον του Άρεως. Έτσι, 1200 και πλέον μηχανάκια σχημάτισαν εναν χείμαρρο ταξικής οργής, που πορεύτηκε για 2 ώρες στους δρόμους της Αθήνας και έδειξε πως ξέρει να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να επιμένει.
Ουσιαστικότερης σημασίας όμως είναι, πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων/ισσών απήχαν από την εργασία τους. Γνωρίζουμε πως σε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και courier, η διανομή σταμάστησε εξ ολοκλήρου, σε σημείο ολόκληρες πιάτσες να έχουν παραλύσει και να μην εξυπηρετούν. Υπολογίζεται πως οι απεργοί ήμασταν εκείνη την ημέρα κάποιες χιλιάδες, και αυτό μας δίνει κουράγιο για τον αγώνα μας. Στην επόμενη απεργία περιμένουμε όλους/ες τους εργαζόμενους/ες στο δίκυκλο, στο δρόμο κοντά μας. Η απεργία όμως δεν είναι μία μόνο ημέρα, είναι μια διαρκής πορεία για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, για τα αυτονόητα και για την αξιοπρέπειά μας συλλογικά και ατομικά. Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, το Σάββατο 11 Μαίου και ώρα 12.30 στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο θα γίνει απολογισμός της απεργίας με καλεσμένους όλους/ες τους συναδέλφους/ισσες. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων απεργών αλλά και αλληλέγγυων κρίνεται απαραίτητη για την κατάθεση εκτιμήσεων, διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και κριτική. Η συμμετοχή μας αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για τη συνέχιση του αγώνα και την περαιτέρω διάχυση του σκεπτικού των διεκδικήσεών μας.
 

Είμαστε καταιγίδα στο μάτι του κυκλώνα

Από τον αγώνα δρόμου, στο δρόμο του αγώνα

 
Υ.Γ. Απεργία όμως για τους ταχυμεταφορείς, ταχυδιανομείς και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών δεν κηρύχτηκε μόνο στην Αττική αλλά και στα Ιωάννινα με τα ίδια αιτήματα, από το αδελφό πρωτοβάθμιο σωματείο ΣΒΕΔΙ (https://svedi.espivblogs.net/), με εξαιρετική επιτυχία. Η συμμετοχή ήταν εκπληκτική, καθώς από τους 250 εργαζόμενους σε μηχανάκι στην πόλη, απήργησαν οι 196 (ποσοστό 75%!!!) και στην μοτοπορεία συγκεντρώθηκαν 106 μηχανάκια. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των εκεί συναδέλφων/ισσων που δίνουν και σε μας δύναμη.